Talán nem kockáztatok nagyot azzal a kijelentéssel, hogy a Chilis bab egy rendkívül népszerű étel. Ma már millióan készítik millió változatban. Népszerűsége töretlen, köszönhetően egyszerű elkészítésének, valamint remek ízvilágának. Érdekesség, hogy a mexikóinak hitt eledel az Egyesült Államokban kezdte meg világhódító útját, így jutott át Mexikóba, ahol aztán tökéletesítették a receptet. Na de ennyi mellébeszélés után essünk neki annak a babnak!
Ezekre az alapanyagokra lesz szükségünk:
- 2 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- Vörös bab, fehér bab, chilis bab, valamint kukorica konzerv
- Fél kiló darált hús
- 500g paradicsompüré
- Olaj, só, bors, oregánó, bazsalikom, őrölt chili
Első teendőnk, hogy a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Olajat hevítünk, beledobjuk a vöröshagymát, amit aranysárgára pirítunk. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, kifehérítjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, tört chilivel (mivel rendkívül csípős, ezért az adagolásra nagyon kell figyelni) valamint mehet bele az áttört fokhagyma is. Pici vizet öntünk rá, paradicsompürével dúsítjuk. Pár percig rotyogtatjuk, végül a bab, és a kukorica is belekerül. Szükség esetén utánízesítünk, és készre főzzük. Fűszerpaprika hozzáadásával színezhetjük, élénkebbé tehetjük. Akkor jó állagú a Chilis babunk, ha nem túl híg, de azért a kanál se álljon meg benne. Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Ti mondtátok