A szorgalmi időszak beköszöntével egyre kevesebb időm van a nagyobb főzőcskékre, ugyanakkor a gyorséttermi, száraz ételek hosszú távon igencsak rossz hatással lehetnek a szervezetre. Érdemes tehát kitalálni valami gyors és egyszerű, mégis főtt ételt. Az olasz tésztaételek tökéletesen megfelelnek ezen követelményeknek.
Olasz paradicsomos tészta mozzarella sajttal:
- spagetti tészta ( attól függően hány főre készítjük)
- 2-3 fej friss paradicsom ( vagy hámozott paradicsomkonzerv)
- közepes fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- mozzarella
Kezdésként forrásban lévő, sós vízbe tesszük a tésztát, és egy kis olajat cseppentünk bele, hogy elkerüljük az összetapadást. Míg fő elkészítjük a szószt: az apróra vágott vörös- és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot. Hagyjuk szétfőni, ízlés esetén hozzáadunk egy kevés sűrített paradicsomot (kb 2-3 evőkanálnyit). Ha van turmixgépben, ennek hiányában egy kézi habverővel még pépesebbé tesszük az alapunkat. Sóval, borssal ízesítjük, majd a főzés végén hozzáadunk egy kevés bazsalikomot és oregánót. Még pár percig főzzük, közben leszűrjük a megpuhult tésztát és egy nagyobb tálba helyezzük. Összekeverjük a szósszal, majd a tetejére morzsolt mozzarellával tálaljuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
tipp: ízlés szerint tehetünk hozzá erős zöldpaprikát, vagy őrölt csípős paprikát.
Ti mondtátok