A hosszúhétvégének köszönhetően megint bajban voltam, hogy mit alkossak, ami gyors, de finom és lehetőleg több napra elegendő táplálékot nyújt. Mivel a programjaim is felsűrűsödtek ezekben a napokban, hirtelen ötlettől vezérelve ütöttem össze egy gyors ebédet: fűszeres rántott csirkecomb, sült burgonyával.
Az ötlet onnan eredt, hogy Fodrival ma tettünk egy sétát a piacon, és persze elkerülhetetlenül belebotlottunk a legszebb árukba, melyek szinte kínálták saját magukat. Így elcsábultam az egyik, hagyományos , házi savanyúságokat árusító pavilonnál, és mindjárt vásároltam is igazi csípős almapaprikát, kovászos uborkát és guszta apró gyöngyhagymát. Ezután ért a felismerés, hogy nincs semmi amivel megehetném, így betértünk a henteshez, ahol nagy örömömre találtam pár gyönyörű zsenge csirkecombot.
Mai villámebédünkhöz tehát szerezzünk be:
- alsó csirkecombot attól függően hány személyre készítjük el
- burgonyát
- valamilyen szárnyas, magyaros fűszerkeveréket, de magunk is keverhetünk
- tojást, lisztet, zsemlemorzsát a panírozáshoz (lehetőleg házi készítésűt)
Kezdetnek hidegvízbe áztatjuk a combokat, hogy biztosan szép tiszták legyenek és mialatt lubickolnak megpucoljuk a krumplikat, felszeleteljük és szintén vízbe tesszük őket. A husiról leitatjuk a vizet, majd bekenjük a fűszerünkkel. Én magyaros keveréket használtam, ettől szép pirosas lett a pipi. Ha ezzel készen vagyunk kezdhetjük beforgatni a már ismert módon: liszt, tojás (melybe bátran önthetünk egy kis tejet) és végül szemlemorzsa. Ezután nincs más dolgunk, mint kisütni a burgonyát és a husikat. Érdemes fedőt használni, így a hagyományos panír helyett fűszeres, ropogós bundát kap, belül pedig omlós, puha lesz a hús, valamint elkerüljük, hogy véres maradjon.
Tálalhatjuk bármilyen savanyúsággal, de más körettel is. Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok