Hosszú idő után ismét meglátogattam szülővárosomat és kis családomat Zalaegerszegen, és elhatároztam, hogy egy fincsi sütivel lepem meg őket, megmutatva mennyit tanultam Szegeden a sütés-főzés rejtelmeiről. Nagy lelkesedésemet azonban letörte a tény, hogy az otthoni gáztűzhely sütője felmondta a szolgálatot. Fodri viszont mindig azt mondja nekem, hogy ne pánikoljak, hanem legyek kreatív. ÉS milyen igaza van. Nos ebből született meg a banános piskóta, melyhez szinte alig kell valami, gyors, pofonegyszerű, az íze pedig felejthetetlen.
Szükségünk lesz:
- 4 darab banánra
- 2 nagy doboz tejfölre
- egy csomag vaníliás cukorra
- kb 10 dkg porcukorra
- kakaóporra
- egy csomag (200 g-os) babapiskótára
Ezekkel a hozzávalókkal roppant egyszerű dolgunk van: a tejfölt összekeverjük a por- és vaníliáscukorral, a banánokat felkarikázzuk, majd egy jénai edénybe rétegezzük. Először kikenjük a tál alját és oldalát a tejföllel, majd piskóta-banán-tejföl sorrendben telerakjuk az edényt, míg el nem fogynak az alkatrészeink. A legfelső réteg banán, tejföl és kakaópor legyen. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek és a piskóta is puha legyen. Ezután fogyaszthatjuk is.
Jó étvágyat!:)
Ti mondtátok