A minap leugrottam a boltba valami betevőt keríteni, de fél órás bolyongás után sem sikerült rájönnöm mit is kellene készítenem. Gyakran indulok el cél nélkül, mert általában ihletet kapok út közben. Ez most több időbe telt, de sikerült: guszta, apró kis gombákat találtam és rögtön megszületett a fejemben az aznapi ebéd: milánói, kicsit átalakítva, makaróni helyett spagettiból.
Hozzávalók:
- kb 10-12 kisebb gomba ( Ízlés szerint, aki amilyet szeret. Szerintem a csiperke a legjobb, de akár többfélét is felhasználhatunk. )
- kb 3 evőkanál paradicsompüré
- egy közepes fej vöröshagyma
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- só, bors, oregano, bazsalikom
- spagetti vagy bármilyen kedvelt száraztészta
A mennyiségek ízlés szerint változtathatóak, ha valaki paradicsomosan szereti, több-kevesebb gombával.
A tésztát feltesszük főni sós, forrásban lévő vízben. Eközben megcsináljuk a szószt: a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kinyomjuk fokhagymapréssel, a gombákat pedig feldaraboljuk kedvünk szerint. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát. Hagyjuk pirulni egy kicsit, olykor kevergessük, nehogy leégjen. Ezután fűszerezzük: só, bors, oregano és bazsalikom, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és kicsit összeforraljuk. Ha a puhára főtt tésztát már leszűrtük, tálalhatjuk is sajttal a tetején.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok