Egyetemistaként elég változatos az életem, ami nem csak a lakhelyváltásokat, bulikat, és új ismerősöket jelenti. Hozzászoktam eddigi egy évem alatt itt Szegeden, hogy sosem tudhatom mikor lesz bőséges , változatos élelmiszer a hűtőmben és mikor kell ügyeskednem, hogy összehozzak…
2012.09.09. 11:34 Törpiri
Gyorsan, olcsón finomat! (I.)
komment
Címkék: burgonya magyar olcsó krumpli fokhagyma rakott
2012.09.08. 13:55 Fodri
Cukkini- Családunk nagy barátja
Ahány tagja van a családunknak, annyi ízléssel, és szokással bírunk. Egy valami azonban közös: sokkal inkább tartozunk a „húst hússal” evők táborába, semmint a zöldséget kilószámra dézsmáló közösséghez. Ám a tökfélék csoportjába tartozó cukkini rövid időn belül…
komment
Címkék: spagetti recept cukkini töltöttcukkini
2012.09.07. 11:13 Fodri
Szeged- A halászlé városa
Törpiri kollegina nemrég körbevezetett minket a dunántúli gasztronómia egy szeletkéjében. Én pedig tősgyökeres alföldiként, azon belül is szegediként nem tehetem meg, hogy ugyanezeket a köröket le ne fussam. Ami a dunántúliaknak burgonya, az itt, a Tisza által kettészelt…
komment
Címkék: szeged halászlé hal
2012.09.06. 19:46 Törpiri
Burgonyát krumplival
Mint ahogy az a bevezetőcikkből kiderült, a Dunántúlról származom, Zala megyéből. Egy éve, mióta Szegeden élek, szembesültem azzal, hogy egy országon belül is milyen nagy különbségek lehetnek az egyes tájegységek között nyelvezetében, hagyományaiban, az emberek mentalitását…
komment
Címkék: burgonya zala krumpli dödölle prósza
2012.09.06. 12:47 Fodri
A kezdetek
Üdv mindenkinek! Mint azt talán már olvastátok, ez az újonnan indított kis oldal gasztro témában áll majd rajthoz. Ilyen szellemben már millió plusz egy blog íródott, de az a célunk, hogy egy kis színt vigyünk a gasztroblogok szürke világába. Kicsiny csapatunk két szerzőből…
Ti mondtátok