A rántott hús a sültes tálak elengedhetetlen kelléke, valamint tipikusan a vasárnapi ebéd főszereplője. Ezt az ételt mindenki ismeri, legalábbis a legtöbben úgy vélik. Eredetileg borjúhúsból készül, ám disznóhússal is beéri az átlag magyar ember. Noha a bécsi…
2012.12.16. 17:36 Fodri
Rántott hús zöldséges rizzsel, uborkasalátával
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro gasztronómia uborkasaláta rántott hús zöldséges rizs
2012.12.14. 15:25 Törpiri
Karácsonyi kekszgyártás
Hallo! Törpiri visszatért. A nagy vizsgaidőszak beköszöntött, emiatt sajnos lényegesen kevesebb időm volt a konyhában tündérkedni, ám most a karácsony közeledtével nekiláttam a kekszgyártásnak. Sokáig tartott mire megtaláltam a tökéletes receptet, de onnantól kezdve már csak…
Szólj hozzá!
Címkék: karácsony édesség keksz
2012.12.12. 19:03 Fodri
Paprikás krumpli
Örök igazság, hogy nem kell bonyolultabbnál bonyolultabb ételeket gyártani ahhoz, hogy az ember igazán jót egyen. A kevesebb néha több, ugyebár. Nincs ez másként mai alanyunknál sem, mely jól példázza, hogy lehetséges egy-két egyszerű alapanyagból isteni művet kreálni. Nálunk…
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya gasztro krumpli gasztronómia paprikás krumpli
2012.12.11. 20:38 Fodri
Egy gyermekkori kedvenc- Vaníliás karika
Mióta az eszemet tudom, imádom a vaníliás karikát. Amikor csak tehettem, nagy boci szemeket meresztve hozattam a boltból. Kissé felcseperedve eljött az idő, hogy kezembe vegyem a saját sorsomat, és nekilássak életem első vaníliás karika-adagjának. Nem lett teljesen tökéletes, de…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro édesség gasztronómia vaníliás karika
2012.12.10. 21:04 FodDom
Vasárnapi gyógyleves
A magunkfajta szombat buliban elfáradt, és esetenként korántsem megkímélt gyomrúaknak bizony jól esik egy adag jó forró tyúkhúsleves vasárnap ebédre. Nem kell hozzá sok minden, és nem túl komplikált az elkészítése. Hozzávalók (10 l-es lábasban, kb. 6 személyre): 1 kg…
Ti mondtátok