Mint azt már párszor említettem, családom viselkedésében, mentalitásában, és étkezési szokásaiban is igencsak közel áll az olasz néphez. Mi nem igazán tudunk keveset főzni, keveset enni meg pláne nem. Az elmúlt időszakban húst hússal ettünk, nehezebbnél nehezebb ételek kerültek az asztalunkra, időszerű volt tehát egy könnyedebb lakomát előhúzni a cilinderből. Így esett a választás erre a tollhegytésztából készült étekre, mely tápláló, olcsó, és mégis nagyon-nagyon finom.
Hozzávalók:
-2 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
-50 dkg sertéskolbász
-3 db paradicsom
-50 dkg penne tészta
-20 dkg (mélyhűtött) zöldborsó
-Frissen reszelt sajt
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk, felkarikázzuk, a paradicsomot megmossuk és kockákra daraboljuk. A tésztát forrásban lévő sós, pár csepp olajjal gazdagított vízbe tesszük főni. Amikor már félpuha, hozzáöntjük a borsót, és együtt főzzük puhára őket. Ha kész, leszűrjük, leöblítjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megdinszteljük a hagymát, és a fokhagymát. Ha ezzel végeztünk, beleszórjuk az edénybe a kolbászkarikákat, és szép pirosra sütjük őket. Majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és jól szétfőzzük. 2 dl vizet locsolunk rá, sózzuk, borsozzuk, oregánóval, bazsalikommal, és egy csipet rozmaringgal ízesítjük.
Nem maradt más hátra, minthogy a kifőtt zöldborsós pennét összekeverjük a paradicsomos-kolbászos szósszal.
Tányérra szedve, reszelt sajttal megszórva azon melegében tálalhatjuk is!
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok