A mai rohanó világban nem mindig tud az ember elég időt, és energiát szentelni a főzésre. De örök igazság, hogy nem kell órákon át a konyhában robotolnunk, hiszen pár pillanat alatt is fenséges lakomákat húzhatunk elő a cilinderből.
Hozzávalók:
-50 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-2,5 dl tejszín
A tisztított, apróra vágott vöröshagymát, és az áttört fokhagymát kevés olajon dinszteljük meg. Dobjuk rá a csíkokra, vagy kockákra vágott csirkemellet, és erős tűzön fehérítsük ki. A tejszínt keverjük csomómentesre egy kevéske liszttel, és öntsük rá a húsra. Fűszerezzük sóval, borssal, currypor-ral, esetleg tárkonnyal, vagy egy csipetnyi reszelt gyömbérrel. Pár perc rotyogtatás után már kész is az ételünk.
Köretként párolt rizst adtam a tejszínes-currys csirke mellé, melyet a Rántott sajt-nál leírtak szerint készítettem el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok