Egyik nap megláttam Facebook-on Imecs Emilia vatta sütijét (http://gasztroemi.blogspot.co.uk/2013/04/vatta-suti.html), ami felkeltette az érdeklődésemet, ugyanis most először hallottam olyan süteményről, aminek pudingpor van a tésztájában. Mindenképp ki szerettem volna próbálni, így született meg ez a kivis tortácska, melynek alapja a vatta süti!
Hozzávalók:
-6 tojás
-15 dkg porcukor
-2 csomag pudingpor ( én egy vaníliásat és egy tutti fruttisat tettem bele :D )
-2 evőkanál liszt
-1 csomag sütőpor
A tojások sárgáját, a cukrot, a pudingporokat, a lisztet és a sütőport összekavartam, a tojások fehérjét pedig kemény habbá vertem, majd hozzáadtam a masszához. Zsírozott, lisztezett tortaformába öntöttem, és tűpróbáig sütöttem (nekem kb fél óra alatt sült meg magasabb lángon, mert gyenge a sütő).
Amikor megsült, kivettem és hagytam hűlni. A tetejére étcsokit olvasztottam gőz fölött egy evőkanál vaj hozzáadásával, majd kivikarikákkal díszítettem. Szerintem nagyon jól passzol az édes tészta, a kesernyés csoki és a savanyú kivi. :)
Ti mondtátok