A hosszúra nyúlt télből egy szempillantás alatt a tavaszban (vagy még inkább a nyárban) találtuk magunkat. Ha létezik igazán tavaszias étel, akkor az a tojásos nokedli salátával. Ez az étek nővérem egyik kedvence. Én is szívesen fogyasztom, noha nem bánom különösebben, hogy évente csupán 1-2 alkalommal randevúzom vele. De tavasszal mindig akad egy kötelező találkozás, és ez nem volt másként idén sem.
Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-3 tojás
-Víz
-6 db tojás felverve
-Só, bors, esetleg szerecsendió
Egy lábasba tegyünk fel sóval ízesített vizet forrni. Amíg a főzővíz felforr, addig készítsük el a galuskatésztát: szórjuk egy tálba a lisztet, üssük bele a tojásokat, ízesítsük sóval, esetleg egy kis szerecsendióval, majd több lépésben adagoljunk hozzá vizet attól függően, hogy lágyabban, vagy épp keményebben szeretjük a nokedlit. Ha pár mozdulattal összedolgoztuk a masszát, akkor galuskaszaggató segítségével szaggassuk bele a vízbe, és főzzük készre. Ezek után szűrjük-, valamint öblítsük le jó alaposan hideg vízzel. Egy másik edényben olvasszunk ki egy kevéske vajat, dobjuk rá a nokedlit, majd „öntözzük” meg a sózott, felvert tojással. Gyakori kevergetéssel addig süssük, amíg kezd megszilárdulni a tojás. Ne süssük túl, hisz a tojás azután is „keményedik”, miután elzártuk a gázt. Ha szükséges, ízesítsünk utána!
Ne feledjük a fejes salátát sem, ehhez az ételhez az dukál!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok