Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu

Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebookon is alkotunk!

 

Ti mondtátok

  • Fodri: @Konyha Virtuóz: Szia! Nagyon szépen köszönjük a jóleső megkeresést, mindenképpen jelentkezni fogu... (2015.06.27. 14:18) Cseresznyelekvár
  • Fodri: @na__most__akkor: Kukoricával is finom lehet, egyszer kipróbáljuk! A sűrített paradicsom pedig nem... (2015.06.27. 12:02) Bazsalikomos paradicsomleves friss paradicsomból
  • na__most__akkor: Két megjegyzés. 1. Mi nem esszük a paradicsomlevest tésztával. Mi kukoricával esszük, próbáljátok... (2015.06.27. 07:51) Bazsalikomos paradicsomleves friss paradicsomból
  • Konyha Virtuóz: Sziasztok! Ha van kedvetek, szeretettel várlak benneteket ezzel a recepttel a Vigyázz, kész, főzz!... (2015.06.25. 23:45) Cseresznyelekvár
  • Fodri: @rabbithunter: Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy meg vagy elégedve velünk! :D Igyekszünk a... (2015.06.09. 09:11) Tejfölös babfőzelék
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Elit Blog

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Blogajánló

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (1) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (16) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (6) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (2) csokis (1) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (1) édesség (4) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (1) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (1) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (5) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (126) gasztronómia (124) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (2) gyors (9) gyorsétterem (1) gyümölcs (1) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (3) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (2) kék áfonya (1) kelt (1) kelt tészta (4) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) körte (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) nutella (1) Nutella (1) olajbogyó (1) olasz (2) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (14) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (11) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (15) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (4) sajtos galuska (2) saláta (3) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (2) sütés nélkül (2) süti (8) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (8) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (4) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (2) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

2013.05.29. 19:32 Törpiri

Rántott karfiol

A múlt hétvégén Fodrival egy roppant egyszerű, de számomra abszolút favorit ételt készítettünk, méghozzá rántott karfiolt. Ha tehetném simán elélnék ezen az ételen napokig. Nálunk otthon, Zalaegerszegen, ha nagy ritkán karfiol kerül az asztalra azt rendszerint kíséri rántott gomba, rántott burgonya, rizs és tartármártás. Ennek a vége az szokott lenni, hogy az asztalnál délben már csak utóbbiakból válogathat a kis család, ugyanis a forró olajból kiszedve épp csak annyi lehetőséget adunk neki, hogy lecsöpögjön és már csenjük is el a konyhából.

DSCF7252 (1).JPG

Szükségünk lesz:

-          egy fej karfiolra

-          kb 4-5 db tojásra

-          lisztre

-          zsemlemorzsára

A karfiolt rózsáira szedjük, átmossuk, majd bő, sós vízben forrásig főzzük, hogy később a sütésnél ne maradjon kemény. Vigyázzunk, hogy ne is főzzük túl, mert széteshet, illetve veszít jellegzetes ízéből.

Miután leszűrtük, hagyjuk hűlni és száradni egy keveset, majd bepanírozzuk az ismert módszerrel: liszt, tojás, morzsa.  Ezután pillanatok alatt megsülnek a bő olajban a kis karfiolok és már fogyaszthatjuk is frissen és forrón.

Mellé párolt rizst és tartármártást készítettünk. Fodrival egy ideje vitatéma nálunk, hogy a tartárba kell-e tejföl. Ő végzett szakácsként ragaszkodik az ott tanultakhoz, miszerint majonéz, fehérbor, só, bors, citromlé, kevés cukor, esetleg mustár keveréke. Én ezt nem tagadom, de mi otthon mindig az alábbi módon készítjük, amely nekem jobban ízlik, mint az eredeti:

-          Egy nagy doboz tejfölhöz majonézt, mustárt, sót, borsot keverek, majd ha megfelelőnek találom az ízt és az állagot is, hűtőben pár percig hagyom összeérni az ízeket. Tehetünk hozzá kevés citromlevet és cukrot, de én általában ezeket is elhagyom.

DSCF7254.JPG

Jó étvágyat ! :)

 

ApróChef mérő:(5/5)
Szerintetek:(5/5)

5 komment

Címkék: gasztro gasztronómia rizs karfiol tartármártás rántott karfiol


A bejegyzés trackback címe:

http://aprochef.blog.hu/api/trackback/id/tr185332724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2013.05.29. 22:26:58

Nem is olyan nagy vitatéma ez a tartármártás, hiszen a te változatod is nagyon finom! :)

Bejgli 2013.05.30. 16:36:10

Rántott burgonya?? Állatul hangzik! Karfiolt imádom :)

Törpiri 2013.05.30. 17:02:23

@Bejgli: Én nagyon szeretem!:) Ez is zalai (legalábbis dunántúli) sajátosság lehet, mert itt Szegeden furcsán néznek rám, ha rántott krumplit említek, pedig elég finom!:D

Bejgli 2013.05.30. 22:04:48

@Törpiri: van a készítésének extra fortélya, vagy agyban se bonyolítsam? :D

Törpiri 2013.05.30. 22:15:58

@Bejgli: semmi bonyolult fortély nincs :D Annyi a lényeg, hogy nagyobb krumplikat közepesen vastag darabokra vágunk hosszában ( vagy akárhogy, ahogy tetszik) beforgatjuk és kisebb lángon sütjük, hogy azért átsüljön. Kb annyira legyen vastag, mint a rántott sajtnál, mert ha túl vékony elveszik, meg szétesik, de ha túl vastag nem sül meg. :) Szerintem nagyon finom édes lesz belül, kívül meg ropogós, és tartárral vagy bármilyen mártogatóssal nekem nagy kedvencem!:)