Ahogyan sokszor említettem már bejegyzéseimben, egyetemistaként alapos gondolkodást és kalkulálást igényel a mindennapi betevőm összeválogatása, hogy kevés pénzből kijöjjek , de minőségileg is megfelelő ételeket egyek. Ennek okán kezdtem el főzni tanulni több , mint egy éve, és nem is bizonyultam teljesen amatőrnek e tekintetben, hiszen szerencsére próbálkozásaimat általában siker koronázza. Egyik ilyen „menümet” hoztam most, melyben igyekeztem spórolva összeállítani egy olyan ételt, amit egy kezdő szakács is el tud készíteni, az íze pedig jócskán felülmúlja az egyszerűségét. Így született meg ez az omlós , fűszeres csirkecomb, petrezselymes újkrumplival és majonéz hiányában, tejfölös kukoricasalátával.
Elsőként a salátát készítettem el:
Egy fej hagymát apróra vágtam, összekevertem egy konzerv kukoricával, majd hozzáadtam a kis pohár tejfölt, sóztam, borsoztam és hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Ezután következett a csirke. Egész combokat használtam, melyeket sütés előtt szétválasztottam és persze megtisztítottam. Egy tepsit kikentem olajjal, a húsokat pedig alaposan befűszereztem. Bolti csirke fűszerkeveréket használtam, mert ez volt itthon. Az olajos tepsibe helyeztem a combokat, majd 2-3 gerezd fokhagymát nyomtam rájuk és fél deci víz hozzáadása után mehetett a sütőbe alufóliával letakarva kb 1 órára. Kétszer megforgattam sütés közben, majd miután megpuhult, 20 percig pirítottam lefedés nélkül.
Miközben a saláta hűsölt, a pipi pedig szolizott a sütőben feltettem pár szem újkrumplit főni sós vízben. Épp csak annyi ideig rotyogott, hogy ne maradjon kemény a belseje. Ezután egy serpenyőben vajat olvasztottam, apróra vágott petrezselymet adtam hozzá, majd beleforgattam a krumplikat.
Hihetetlenül jól passzolnak egymáshoz ezek az ízek, nem bonyolult elkészíteni és még gazdaságos is.
Ti mondtátok