Ezt a bejegyzést szülővárosomtól igencsak messze írom, az erkélyen üldögélve egy hideg sör társaságában, miközben élvezem a zalaegerszegi táj szépségét, a szellő érintését, a madarak csicsergését. Jó ideje terveztük már ezt a kiruccanást Törpirivel, a 7 órás buszutat átvészelve pedig hétfőn megérkeztünk, és vasárnapig egyebet sem teszünk, mint kiélvezzük a zalai élet örömeit. Ám a nagy túrázások, főzések, evés-ivás, és városnézés közepette is szakítunk időt a blogra. :)
Cukkini fasírtot már pár héttel ezelőtt készítettünk, és be kell vallanom, hogy minden előzetes elvárásomat felülmúlta. A már ezerszer elsütött „egyszerű, de nagyszerű” jelzőt tudnám csak ráaggatni erre az étekre. Na de ennyi mellébeszélés után álljunk neki a főzésnek!
Hozzávalók:
-2 db cukkini
-2 db tojás
-Só, bors, petrezselyemzöld
-1 nagyobb db vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-Zsemlemorzsa, liszt
A cukkiniket hámozzuk meg, és kanállal kaparjuk ki a közepüket. Természetesen ezt ki is hagyhatjuk, ha zsenge a zöldség. Ezek után reszeljük le, ízesítsük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, esetleg ételízesítővel. Üssünk rá két tojást, valamint adjuk hozzá az előzőleg megdinsztelt vöröshagymát és fokhagymát. Végül, de nem utolsó sorban keverjük el a masszát annyi zsemlemorzsával, vagy liszttel, amennyit felvesz.
Rövid pihentetés után evőkanál segítségével pöttyintsük bő forró olajba, kissé lapítsuk el, és süssük meg mindkét oldalát.
Bármilyen körettel, de akár magában fogyasztva is remek csemege!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok