Ez az étel amilyen pofonegyszerű, olyannyira nagyszerű. Lényegében egy pirított májról beszélünk, melyet megspékeltünk egy kis gombával, na meg hagymás tört burgonyával körítettünk. Jól hangzik igaz? De még mennyire! Próbáljátok ki, és nem fogtok csalódni!
Hozzávalók:
-50 dkg csirkemáj
-50 dkg gomba
-2 nagy fej vöröshagyma
-Pár gerezd fokhagyma
-Só, bors, majoranna, petrezselyem
A körethez:
-1 kg burgonya
-1-2 fej vöröshagyma
-Zsiradék
A májat áztassuk be pár percre, majd vágjuk össze. A gombát alaposan öblítsük le, és daraboljuk cikkekre.
A 2 fej vöröshagymát csíkozzuk fel, és olajon dinszteljük meg. Következhet a leszűrt máj, melyet a hagymára téve pirítsunk jó nagy lángon. Ha már „beszürkült”, akkor szórjuk az edénybe a gombát is, és így pároljuk a készülő ételünket. Fűszerezzük borssal, majorannával, petrezselyemmel, és persze pár gerezd áttört fokhagymával. Ha szükségét érezzük, öntsünk alá egy kis vizet, és lassú tűzön rotyogtassuk addig, amíg a máj is, és a gomba is kellően átfő. Ha ez megtörtént, akkor utolsó mozzanatként sózzuk meg a gombás-májas ragut!
A köretet elkészíteni még egyszerűbb, mint a főételt: a burgonyát hámozzuk meg, és mossuk át alaposan. Kockázzuk fel, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, dobjunk bele 1-2 babérlevelet is. Ha a krumpli megfőtt, szűrjük le és törjük át. Ezek után keverjük össze dinsztelt hagymával, esetleg sózzuk, és már tálalhatjuk is!
Mi megpróbáltuk még tovább halmozni az élvezeteket, és az elkészült finomságot megszórtuk pirított hagymadarabokkal.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok