A hidegfrontnak köszönhetően a reggelek már egy kissé csípősek, mint ahogy ez az étel is. Majdnem milánói, annyi különbséggel, hogy sonka helyett kukorica került bele, az „erejéért” pedig chili paprika felel. Ebben a finomságban megtestesül minden, amit az olasz konyhában imádok: egyszerű, gyors, olcsó, laktató, és hihetetlenül finom!
Hozzávalók:
-20 dkg gomba (nekünk most konzerv volt itthon)
-20 dkg kukorica
-1 nagy üveg paradicsompüré
-2 nagy fej vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-Só, bors, cukor, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
-Ízlés szerint chili
-1 csomag makaróni, vagy spagetti tészta
-Feltétnek reszelt sajt
A tésztát főzzük ki sós, kevés olajat is tartalmazó vízben, majd szűrjük le. A vöröshagymát vágjuk össze, és olajon dinszteljük aranysárgára. Szórjuk az edénybe a felcikkezett gombát, valamint a kukoricát is. Pár perc párolás után öntsük rá a hagymás-gombás-kukoricás „alapra” a paradicsompürét. Engedjük fel annyi vízzel, hogy még mártássűrűségű maradjon a szószunk. Ízesítsük sóval, borssal, cukorral, na és természetesen oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, illetve egy kis kakukkfűvel is. A fokhagymát tisztítsuk meg, és törjük bele a raguba. Legvégül következhet - ízlés szerint - őrölt chili paprika - persze akik nem rajonganak a csípősebb ízért, azok nyugodtan ki is hagyhatják.
Pár percig rotyogtassuk az ételünket, hadd sűrűsödjön be. Ha szükségét érezzük, fűszerezzünk utána!
Tálaláskor szedjük tálba a tésztát, merjük rá a paradicsomos-gombás-kukoricás ragut, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok