Már az idejét sem tudtuk megmondani mikor ettünk utoljára krumplifőzeléket. Ugyanez volt a helyzet a fasírttal is, egészen mostanáig. Nem is húznám tovább az időt felesleges szócsépléssel, ideje újra fakanalat ragadni!
Hozzávalók a főzelékhez:
-1 kg burgonya
-1 nagy pohár tejföl
-1 fej vöröshagyma
-1-2 púpozott evőkanál liszt (mi ezúttal zabpehelylisztet használtunk)
-Só, bors, babérlevél, pirospaprika ízlés szerint (elhagyható természetesen)
Hozzávalók a fasírthoz:
-50 dkg darált hús
-1 fej vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-1 tojás
-Só, bors, majoranna, petrezselyem, őrölt kömény
-2 zsemle
-Zsemlemorzsa
A burgonyát pucoljuk meg, és öblítsük le alaposan. Ha ezzel megvagyunk, akkor kockázzuk, és tegyük fel főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsük sóval, borssal, babérlevéllel. Ha a krumpli már kezd megfőni, akkor készítsünk egy hagymás zsemleszínű rántást. A rántást keverjük csomómentesre a tejföllel, ízlés szerint fűszerpaprikával, valamint 1-2 merőkanál forró főzőlével. Nincs is már más dolgunk, mint besűríteni a főzelékünket, és kiforralni. Ha szükségét érezzük, akkor a végén fűszerezzünk utána.
Mielőtt elkészítjük a főzeléket, célszerű befűszerezni a fasírtnak való húst, hadd érjenek össze az ízek. Tegyük egy tálba a darált húst, üssünk rá egy tojást, ízesítsük sóval, borssal, majorannával, petrezselyemmel, és egy kevés őrölt köménnyel. A vöröshagymát vágjuk apróra, és zsiradékon dinszteljük meg. Ezután adjuk ezt is a húshoz, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel egyetemben. Törjük bele a fokhagymát, dolgozzuk össze és formázzuk kedvünk szerint. Forgassuk a fasírozottat egy kis zsemlemorzsába, és bő olajban süssük készre.
Ez az egyszerű kis főzelék-fasírt páros sohasem okoz csalódást!
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok