Már többször is említettük, hogy igyekszünk egészségesebb ételeket fogyasztani. No persze nem vetjük meg a jófajta nehéz, laktató magyar finomságokat sem, sőt…de azért érezhetően egy hangyányit már odafigyelünk arra, hogy amit eszünk, az ne csak finom, hanem lehetőleg egészséges is legyen. Mostani alanyunk pazarul illik ebbe a sémába, hiszen a brokkoli egy remek zöldség, pirított magvakkal párosítva pedig még ízletesebb fogás készülhet belőle. Jelen esetben fasírt, mégpedig vajbabfőzelékkel!
Hozzávalók:
-50 dkg brokkoli
-1 fej vöröshagyma
-2 tojás
-4 evőkanál zabpehely
-5 evőkanál mag (szezámmag, tökmag, napraforgómag) vegyesen
-Annyi zsemlemorzsa, amennyit felvesz
-Só, bors, petrezselyem ízlés szerint
A brokkolit szedjük rózsáira, majd sós vízben főzzük puhára. Ha szórunk egy kevéske szódabikarbónát a vízbe, akkor élénkebb marad a zöldség színe. Szűrjük le, tegyük egy tálba, és törjük át villával. Hagyjuk kicsit hűlni, addig pedig pirítsuk meg a magvakat, valamint dinszteljünk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát. Ha ezekkel megvagyunk, adjuk hozzá őket az áttört brokkolihoz. Jöhet a zabpehely, a tojás, a só, a bors, és a petrezselyem is. Végül dolgozzunk bele annyi zsemlemorzsát, hogy formázható „masszát” kapjunk.
Ezek után nincs is más dolgunk, mint kis korongokat formálni, és kevés olívaolajban (vagy egyéb zsiradékban) a fasírtok mindkét oldalát megsütni.
Ezt a finomságot mi most vajbabfőzelékkel ettük, amit a zöldbabfőzelékhez hasonlóan készítettünk el.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok