Mostanság egyre több ereje van a napsugárnak, csiripelnek a madarak, hosszabbodnak a nappalok, szóval a folyamatos és bosszantó esőzések ellenére is egyre közeledik hozzánk a tavasz. Ennek köszönhetően pedig kevésbé kívánjuk már Törpirivel a nehéz, fűszeres ételeket. Ily módon került képbe ez a rém egyszerű kelbimbósaláta is, amely olyannyira elnyerte a tetszésünket, hogy azóta már újráztunk is belőle. Az étel elkészítéséhez alig kell több idő, mint elolvasni ezt a receptet, szóval lássuk azt a medvét!
Hozzávalók:
-50 dkg kelbimbó
-1 fej vöröshagyma
-15 dkg bacon
-15 dkg sajt
-Só, bors
Pucoljuk meg, majd öblítsük le alaposan a kelbimbót. Dobjuk forrásban lévő sós vízbe, és főzzük 8-10 percig, ezután szűrjük le. Amíg a kelbimbó fő, addig vágjuk kockára a bacont és egy kis olajjal pirítsuk serpenyőben. Következhet a tetszés szerint aprított vöröshagyma, amit megdinsztelünk. Ezután a leszűrt kelbimbó a soros. Óvatosan forgassuk össze az egészet, fűszerezzük sóval, borssal. Végül nincs más dolgunk, mint megszórni a salátánkat reszelt sajttal, és hagyni, hogy az szépen ráolvadjon. Essünk neki még azon melegében! Bár az ínycsiklandó illatok miatt amúgy sem kell majd győzködni senkit sem…
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok