Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebook-on is alkotunk!

Ti mondtátok

  • 15DömDöDöm: @Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se ig... (2016.08.05. 05:38) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: @Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mer... (2016.08.03. 18:01) Sörkifli
  • Jóléti Dán Kekszesdoboz: Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermes... (2016.08.03. 11:54) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legye... (2016.08.03. 11:44) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeá... (2016.08.03. 11:31) Sörkifli
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (2) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) blog (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (17) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) cookie (1) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (7) csirkecomb (1) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (4) csokis (2) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukor (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (2) édesség (5) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (2) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (2) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (6) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (133) gasztronómia (131) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (3) gyors (11) gyorsétterem (1) gyümölcs (2) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (4) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (3) kék áfonya (1) kelbimbó (2) kelbimbósaláta (1) kelbimbó főzelék (1) kelt (1) kelt tészta (5) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) köménymag (1) körte (2) körtés pite (1) körtés rácsos pite (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) mediterrán csirkecomb (1) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) meleg kelbimbósaláta (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) mogyorókrém (1) mozzarella (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) Nutella (1) nutella (1) olajbogyó (2) olasz (3) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (16) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (12) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (17) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (6) sajtos galuska (2) sajtos sörkifli (1) saláta (4) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) sörkifli (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (4) sütés nélkül (2) süti (9) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (10) tojásleves (1) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (5) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) valentin nap (1) változás (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (3) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

Utolsó kommentek:

15DömDöDöm 2016.08.05. 05:38:20

@Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se igaz hogy ott "margarinos" receptek voltak. Jol sikerult sorkifli...

Bejegyzés: Sörkifli

Krumpli Bogart 2016.08.03. 18:01:52

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mert utálom.
Zsír van benne. (Nálam ez felezett mennyiségű olivaolajat jelent.)
Vajat csak akkor teszünk a tésztába, ha azt akarjuk, hogy száraz legyen.
speciel a sörkiflinek nem kell száraznak lennie.
Hát.... ez van. :)

Bejegyzés: Sörkifli

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2016.08.03. 11:54:28

Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermester újságot. Legyen jó kispórolós de laktató. Vaj helyett margarin, mi? A margarint be kéne tiltani annyira gáz.

Bejegyzés: Sörkifli

Krumpli Bogart 2016.08.03. 11:44:26

Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legyen, akkor nem nyílik fel kelés/sülés közben, hanem nép domború formája lesz.

Bejegyzés: Sörkifli

Krumpli Bogart 2016.08.03. 11:31:28

A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeállítását követően azonnal kell nyújtani, feltekerni és feltekert formában, vízzel megkenve 2 óráig (akár a sütőben) keleszteni.
Ezért szebb lesz a formája, azonnal el lehet pakolni és a sütés kezdetét a vendégek érkezésének időpontjához lehet igazítani.
Én ezt a kiflit sajttal-sonkával, virslivel töltve is elkészítettem pl. kirándulásra a gyerekeknek.
A méretével is lehet variálni, ha az összeállított tésztát 4 cipóra osztom, akkor nagyobb, ha viszont 6 cipóra osztom, akkor kisebb kiflik késznek.

Én szeretem a Horváth Ilona szakácskönyvet. még minden azonnal sikerült, amit abból főztem.

Bejegyzés: Sörkifli

B-Bird 2016.08.03. 09:41:09

Bocsánat a kérdésért, de mit jelent az, hogy egy darab élesztő? Nem ismerem azt az egy darab élesztőt. Olyanról hallottam, hogy ennyi gramm, annyi dkg, stb. Meg olyat is olvastam már, hogy egy zacskó dr oetker száraz élesztő. (Gondolom amúgy a klasszikus sárga kockás élesztőről lenne szó!?)

Bejegyzés: Sörkifli

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2015.06.27. 14:18:14

@Konyha Virtuóz: Szia!
Nagyon szépen köszönjük a jóleső megkeresést, mindenképpen jelentkezni fogunk! :)

Bejegyzés: Cseresznyelekvár

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2015.06.27. 12:02:10

@na__most__akkor: Kukoricával is finom lehet, egyszer kipróbáljuk! A sűrített paradicsom pedig nem tudom, hogy került bele, de nem használtunk a leveshez. Már javítottam is. Köszönöm, hogy szóltál! :) Minden bizonnyal összekevertem egy régi recepttel. :)

Bejegyzés: Bazsalikomos paradicsomleves friss paradicsomból

na__most__akkor 2015.06.27. 07:51:54

Két megjegyzés.

1.
Mi nem esszük a paradicsomlevest tésztával.
Mi kukoricával esszük, próbáljátok meg...
Persze, ízlések és pofonok --- egy ismerősöm ebbe is rántást csinál pl---

2.
Sűrített paradicsom?
Többnyire ebből készítjük, mert ott van a spájzban, mert olcsóbb, mert akármi.
Friss anyag? Akkor tessék még friss paradicsomot használni, ne bóti anyagot.
Vagy-vagy.

3.
"Csak a képzeletünk szabhat határt!"

Három lett.......

Bejegyzés: Bazsalikomos paradicsomleves friss paradicsomból

Konyha Virtuóz 2015.06.25. 23:45:25

Sziasztok!
Ha van kedvetek, szeretettel várlak benneteket ezzel a recepttel a Vigyázz, kész, főzz! játékon: konyhavirtuoz.blogspot.hu/2015/06/nyari-izek-telire-vkf-73-fordulo.html

Bejegyzés: Cseresznyelekvár

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2015.06.09. 09:11:57

@rabbithunter: Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett, és hogy meg vagy elégedve velünk! :D Igyekszünk a továbbiakban is tartani a "szintet"! :)

Bejegyzés: Tejfölös babfőzelék

rabbithunter 2015.05.22. 13:12:53

Imadom a receptjeidet! Ez is szuper lett :) köszönöm :)

Bejegyzés: Tejfölös babfőzelék

Szöllősi Szilvia 2015.04.30. 09:28:18

Szerintem ez a recept nem jó. Kizárt hogy 25 dkg kókuszliszt és még 25 dkg mandulaliszt kelljen 10 db banánhoz, amihez egyébként is alig kell liszt hogy összefogja, mert a banán önmagában olyan mint egy lisztes massza. Eznek a lisztenek nagyon magas a nedvességfelvevő képessége. Sztem 2,5 dkg-2,5 dkg a helyes mennyiség, de semmi képp sem 50.

Bejegyzés: Paleos kókuszgolyó

dudikopof 2015.04.19. 19:58:09

Mindenesetre ha megvalósítod, a magok mennyiségét triplázd meg, mert a kis kukták tuti elcsipegetik, mielőtt a kenyérbe kerülne.:-)

Bejegyzés: Teljes kiőrlésű kenyér - betekintés egy óvodapedagógus-jelölt feladataiba

élhetetlen 2015.04.08. 18:04:49

@Törpiri: Helyesek vagytok. Most krumplifőzelék ügyben, a babérleveles az kész azt előre bele kell főzni. A tárkony, majoranna kérdés már egyszerűbb, szét lehet merni a kész árut két kisebb lábosba, és ezekkel lehet úgy fűszerezni, hogy bele, aztán két perc forralás. A túrós lepényt úgy sütötte nagyanyám, hogy a tepsi felén ott volt a kapor, a másik felén nem. A házi sós kifli felén ott volt az egész kömény, a többin nem, mert ez nem az a játék, hogy elég lekaparni, mert ott marad az íze. Mindent meg lehet oldani.

Bejegyzés: Tejfölös burgonyafőzelék fasírttal

Törpiri 2015.04.08. 17:49:14

@élhetetlen: igen, bocsánat, a párom Fodri véletlenül az én fiókomból válaszolt, mert belépve maradtam. :D Ő szereti a tárkonyt, én nem, pedig régebben megettem, de egy félresikerült étel után megundorodtam vagy nem is tudom, de azóta az illatától is émelygek sajnos. :(

Bejegyzés: Tejfölös burgonyafőzelék fasírttal

élhetetlen 2015.04.08. 17:12:22

@Törpiri: Ajaj, ketten vagytok? Mert az előbb az jött, hogy „kivéve a tárkonyosat, sajnos azt nem vagyok képes elfogyasztani.”
Semmi baj!

Bejegyzés: Tejfölös burgonyafőzelék fasírttal