A nagy karácsonyi eszem-iszom után egy fokkal könnyebb ételeket választottunk szilveszterre. Jómagam mindenféle tésztaételt imádok. Éppen ezért esett a választás egy tésztasalátára.Az évbúcsúztató mulatság okán tekintélyes mennyiségű alkoholtartalmú nedűvel nézünk farkasszemet, így nem árt valami harapnivalóval felkészíteni a bendőnket. Egy ínycsiklandó kolbásszal töltött karaj tésztasalival kísérve? Vágjunk bele!
Hozzávalók a tésztasalátához:
-1 csomag orsótészta
-1 fej lila- vagy vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma
-3 db paradicsom
-2 db paprika
-1 db kígyóuborka
-20 dkg sajt
-1 nagy pohár natúr joghurt
A tésztát forrásban lévő sós, pár csepp olajat tartalmazó vízben kifőzzük, leszűrjük, majd leöblítjük. Amíg fő a tésztánk, addig kockára vágjuk a paprikát, a paradicsomot, a kígyóuborkát, valamint a sajtot. Apróra daraboljuk a hagymát, és a fokhagymát.
Tálba, vagy lábosba tesszük a tésztát, ráöntjük a joghurtot és a zöldségeket. Kissé sózzuk, borsozzuk, apróra vágott kaporral meghintjük, majonézt adunk hozzá. Ezután az egészet összekeverjük, hűtőbe téve pedig hagyjuk az ízeket összeérni.
Édesanyám a minap gyönyörű szép, kolbásszal töltött sertéskarajjal tért haza a hentestől. A husit mossuk meg, majd kreáljunk egy rém egyszerű fűszerkeveréket ételízesítő, bors, majoránna, kakukkfű, illetve őrölt kömény felhasználásával. Ezzel a keverékkel alaposan bedörzsöljük a húst, kizsírozott sütőalkalmatosságba tesszük, kevéske vizet öntünk alá, mellé cikkekre vágott vöröshagymát, illetve pár gerezd fokhagymát szórunk. Felhevített zsiradékkal időnként meglocsoljuk, hogy a husink ne száradjon ki. Elkészülte után pihentetjük, majd kissé ferdén szeletelve tálaljuk is a tésztasalátával.
Boldog újévet, és jó étvágyat kívánok!
Ti mondtátok