Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebook-on is alkotunk!

Ti mondtátok

  • 15DömDöDöm: @Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se ig... (2016.08.05. 05:38) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: @Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mer... (2016.08.03. 18:01) Sörkifli
  • Jóléti Dán Kekszesdoboz: Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermes... (2016.08.03. 11:54) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legye... (2016.08.03. 11:44) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeá... (2016.08.03. 11:31) Sörkifli
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (2) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) blog (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (17) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) cookie (1) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (7) csirkecomb (1) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (4) csokis (2) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukor (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (2) édesség (5) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (2) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (2) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (6) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (133) gasztronómia (131) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (3) gyors (11) gyorsétterem (1) gyümölcs (2) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (4) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (3) kék áfonya (1) kelbimbó (2) kelbimbósaláta (1) kelbimbó főzelék (1) kelt (1) kelt tészta (5) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) köménymag (1) körte (2) körtés pite (1) körtés rácsos pite (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) mediterrán csirkecomb (1) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) meleg kelbimbósaláta (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) mogyorókrém (1) mozzarella (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) nutella (1) Nutella (1) olajbogyó (2) olasz (3) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (16) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (12) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (17) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (6) sajtos galuska (2) sajtos sörkifli (1) saláta (4) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) sörkifli (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (4) sütés nélkül (2) süti (9) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (10) tojásleves (1) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (5) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) valentin nap (1) változás (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (3) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

2013.06.06. 17:35 Fodri

Kolbászos pogácsa

Már régóta terveztem valami „pogácsafélét” kreálni. Édesanyám néhanapján vásárol pár deka kolbászos pogácsát az egyik felkapott cukrászdából, és mindig megállapítjuk, hogy nekünk is kellene otthon ilyet csinálni.Addig-addig kutakodtam ebben témakörben, amíg rátaláltam Limara receptjére. Olyan jól hangzott, és olyan jól nézett ki, hogy azonnal tudtam: ez az, ami kell nekünk!

DSCN3004.JPG

Hozzávalók:

-60 dkg finomliszt

-12 dkg zsír

-12 dkg vaj

-1 nagy pohár tejföl

-15 dkg füstölt kolbász

-1 tojás

-1 dl tej

-Só, cukor, élesztő

Első dolgunk, hogy elkészítjük a kovászt: a tejet langyosítsuk fel, morzsoljuk bele az élesztőt, szórjunk hozzá egy kevéske porcukrot, valamint annyi lisztet, hogy habverővel eldolgozva palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, takarjuk le, és hagyjuk állni negyed órát, amíg a kovász térfogata megnő, vagyis felfut.

A lisztet öntsük egy tálba, adjuk hozzá a zsírt és a vajat, valamint egy kevés sót is (kb. 2 teáskanálnyit). A két tenyerünk közé véve morzsoljuk össze ezeket az alapanyagokat. A közepébe készítsünk mélyedést, ide üssük a tojást, öntsük a kovászt, és „borítsuk bele” a tejfölt. Gyúrjuk össze a tésztát, majd alá és fölé lisztezve, letakarva fél órán át pihentessük.

Amíg a tésztánk pihen, addig vágjuk apró kockákra a kolbászt. Ha letelt a fél óra, akkor vegyük ki a tésztát, nyújtsuk el ujjnyi vastagra. Szórjuk rá egyenletesen a kolbászt, majd tekerjük fel, és hajtsuk félbe. Ezután helyezzük vissza a már használt tálba, lisztezzük újra alá és fölé, majd letakarva további 2 óra hosszat hűtőben pihentetjük.

Végezetül pedig lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1-1,5 cm vastagra, rácsozzuk be késsel a tetejét, pogácsaszaggatóval pedig szaggassuk ki. Tegyük a pogácsákat sütőpapírral bélelt, vagy zsírral és egy kevés liszttel kihintett tepsibe, majd kenjük meg felvert tojással őket. Közepes lángon, 15-20 perc alatt süssük szép pirosra.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Gasztrodiziákum mérő: (5/5)
Szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gasztronómia pogácsa kolbász kelt tészta kolbászos pogácsa


A bejegyzés trackback címe:

https://aprochef.blog.hu/api/trackback/id/tr355348452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.