Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebook-on is alkotunk!

Ti mondtátok

  • 15DömDöDöm: @Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se ig... (2016.08.05. 05:38) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: @Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mer... (2016.08.03. 18:01) Sörkifli
  • Jóléti Dán Kekszesdoboz: Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermes... (2016.08.03. 11:54) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legye... (2016.08.03. 11:44) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeá... (2016.08.03. 11:31) Sörkifli
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (2) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) blog (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (17) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) cookie (1) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (7) csirkecomb (1) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (4) csokis (2) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukor (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (2) édesség (5) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (2) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (2) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (6) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (133) gasztronómia (131) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (3) gyors (11) gyorsétterem (1) gyümölcs (2) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (4) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (3) kék áfonya (1) kelbimbó (2) kelbimbósaláta (1) kelbimbó főzelék (1) kelt (1) kelt tészta (5) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) köménymag (1) körte (2) körtés pite (1) körtés rácsos pite (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) mediterrán csirkecomb (1) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) meleg kelbimbósaláta (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) mogyorókrém (1) mozzarella (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) Nutella (1) nutella (1) olajbogyó (2) olasz (3) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (16) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (12) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (17) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (6) sajtos galuska (2) sajtos sörkifli (1) saláta (4) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) sörkifli (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (4) sütés nélkül (2) süti (9) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (10) tojásleves (1) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (5) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) valentin nap (1) változás (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (3) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

2013.09.08. 12:57 Törpiri

Tiramisu nyers tojás nélkül

Nagy híve vagyok a sütés nélküli desszerteknek, hiszen egyszerűen elkészíthetőek, finomak és általában olcsók is.  A Tiramisu kiemelt kedvencem, de még sosem készítettem el, azonban most tettem egy próbát. Kissé viszolyogtam a nyers tojás gondolatától, mert ezt nem készíthetem kis adagban, én pedig egyedül nem eszem meg olyan hamar, így keresgéltem az ötletek között és a pudingos megoldás tetszett meg a legjobban.

DSCF8035.JPG

Hozzávalók:

-          250 g babapiskóta

-          250 g mascarpone

-          0,5 l tej

-          egy csomag vaníliás pudingpor

-          kb egy bögre cukrozott, rumos feketekávé kevés tejjel higítva

-          3 ebőkanál cukor a pudinghoz

-          kakaópor

DSCF8059.JPG

A pudingot elkészítjük a szokásos módon: 1 dl tejben elkeverjük a port és a 3 evőkanál cukrot, majd 4 dl forrásban levő tejhez adjuk és tovább főzzük, míg megfelelő állagú nem lesz. Ezután hideg vízbe állítva lehűtjük, gyakran kevergetve. Ha kihűlt hozzáadagoljuk a mascarpone-t és csomómentesre dolgozzuk a krémet.

DSCF8062.JPG

Ezután a babapiskótákat belemártjuk az előzőleg lefőzött és ízesített kávéba, majd egy tál aljára tesszük őket. Befedjük a krémmel és megszórjuk kakaóval. Addig rétegezzük a hozzávalókat, míg el nem fogynak, a legtetejére krém és kakaópor kerül. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és tálalhatjuk is. 

DSCF8056.JPG

11 komment

Címkék: kávé tiramisu mascarpone puding babapiskóta sütés nélkül tojásmentes


A bejegyzés trackback címe:

https://aprochef.blog.hu/api/trackback/id/tr485500512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2013.09.08. 19:55:16

gyorsmisu. szoktam én is. lehet variálni az ízeket pl. rum+puncspuding
rendes tiramisuhoz (óne pudingpor), mivel én is idegenkedem a nyers tojástól, mert tényleg hamar megromlik, gőz felett szoktam a sárgáját a cukorral kikeverni, úgy megy a mascarponeba, ill. a fehérjét is gőz felett verem fel, és keverem bele a krémbe.
mert azért a tojásnak nagyon más az íze, mint a pudingnak, na :)

mirx 2013.09.08. 20:18:55

zacskós puding. értem én, hogy a pizzatésztát helyettesíthetjük karfiollal, csak akkor ne hívjuk már pizzának

Törpiri 2013.09.08. 21:14:53

@mirx: A kötekedésen kívül van-e más célja a kommentednek?:)

Törpiri 2013.09.08. 21:17:39

@mildi: ez is nagyon jó megoldás :) és igen, be kell vallanom, a másik oka az volt a választásomnak, hogy sokkal kevesebb a macera a pudinggal, mint a tojással. :)

ZWolfS666 2013.09.08. 21:50:54

A pudingos szenvedés helyett akkor már inkább ajánlom figyelmedbe a Gordon Ramsay-féle tiramisu receptet, az tényleg gyors és egyszerű, meg finom is. Sokfelé megtalálod, de pl. www.csakapuffin.hu/2009/03/tiramisuk-tojas-nelkul.html :-D

Törpiri 2013.09.08. 22:05:14

@ZWolfS666: Köszi, tetszik ez is, legközelebb kipróbálom. :) Viszont sikere volt a "pudingos szenvedésnek" is, merthogy finom. :D De ízlések és pofonok. :)

mirx 2013.09.08. 22:41:42

@Törpiri: Visszakérdezek: van olyan kritika, amit nem kötekedésnek élsz meg?

Mert különben annyira nem érdemes engedni a kommentelést, ha csak a dicsérgetés jön be.

mirx 2013.09.08. 22:44:47

És ha tényleg érdekel, itt találsz egy kis valódi gasztrokultúrát, és a végén egy autentikus Tiramisu-receptet:
buvosszakacs.blog.hu/2013/04/01/az_olaszok_meg_az_ida_neni

Igazából nincs benne zacskós semmi se, és mascarpone helyett sincs benne dobozos vajkrém, de hátha lehet belőle tanulni.

Törpiri 2013.09.09. 06:30:40

@mirx: Nem a kommenteléssel meg a kritikával van a baj, drága, hanem a stílusoddal. Mindenkinek válaszoltam, pedig kritikát írtak. A tiédből pedig pont a tanács, észrevétel és kritika hiányzik. És köszönöm a linket, tisztában vagyok vele, hogyan készül az eredeti tiramisu, viszont, ha te elolvastál mást is a blogunkon a puding szót leszámítva, akkor érzékelhetted, hogy nem mesterszakács vagyok, és nem célom elemezgetni a gasztrokultúrát. Tetszett, megcsináltam, megosztottam... Nem kell ezt túlbonyolítani. Akinek tetszik megcsinálja, akinek nem az meg örüljön a fejének , hogy nagyon autentikusan főz otthon. :) Egy étteremben nyilván én sem javasolnék pudingot, de itthon csak megengedhetem már... Remélem érzed a különbséget. :)

Void Bunkoid 2013.09.09. 09:49:57

@Törpiri: a "kötekedés" indítéka általában az, ami, egészséges sznobizmus :)

Abból a szempontból igaza van mirxnek, hogy igen, ha valami nem abból készül, amiből kell készülnie, az NEM AZ.

Mint ahogyan a péterpáj teljesen rumízű matróz szeszesital sem rum, és a mindenféle "iPhone-gyilkos"-nak kikiáltott csillivilli készülékek sem ájfónok, és a cikóriából készült, teljesen kávéízű pótkávé sem kávé.

És a margarinra sem meri senki sem ráírni, hogy vaj.

De attól még lehet finom. Csak ne tévesszük meg a közönséget :)

Törpiri 2013.09.09. 21:05:38

@Void Bunkoid: :DDD Ez amúgy a küldetésetek? Végignézitek az összes receptet a neten és megmondjátok neki, hogy ez meg az nem abból van? Az étterembe is bementek bevizsgálni? :D Én nem érzem építő kritikának, mikor ilyen dologba köttök bele. Ez csak szőrszálhasogatás. :)