Nem vagyunk kimondottan édesszájúak, az elmúlt napokban azonban elég sűrűn került az asztalra valamilyen desszertféleség. Talán a véletlen műve az egész, ám mindenesetre tény, hogy mostanság az alma játszotta a főszerepet nálunk. A leveles tésztás töltött-sült alma, valamint…
2013.02.14. 14:00 Fodri
Fahéjas almaszeletek bundában
Szólj hozzá!
Címkék: alma gasztro gasztronómia fahéjas almaszeletek
2013.02.13. 14:30 Fodri
Székelykáposzta
Ha van étel, amelyből nem gond, sőt egyenesen kötelező sokat készíteni, az a székelykáposzta. Ugyan az eredetét találgatások és legendák övezik, egy dolog biztos: ez az a fogás, amelyet minél többször melegít az ember, annál nagyobb élvezetet nyújt. Hamisítatlan téli eledel,…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro gasztronómia savanyú káposzta székelykáposzta sertéspörkölt
2013.02.12. 12:52 Fodri
Máglyarakás
Ennek az egyszerű desszertnek az elkészítése igazán nem nagy ördöngösség, a végeredmény mégis megér egy misét. Ha már mise: lemondott a pápa, ilyesfajta cselekedet pedig több, mint 600 éve nem történt. Zajlanak tehát az események a nagyvilágban is, csakúgy mint a…
Ti mondtátok