Rólunk

Sziasztok! Ezen blog virtuális hasábjain megtalálhattok mindent, ami csak a gasztronómiát illeti. Szót ejtünk ételről, italról, személyes tapasztalatokról, élményekről, sikerekről, és még kudarcokról is. Nagy lelkesedéssel ragadunk fakanalat, és üdvözlünk Titeket konyhai ámokfutásunk színpadán! Vigyázz, kész, alkoss! Kapcsolat: fodorpityu@citromail.hu xnellie777@freemail.hu

Facebook-on is alkotunk!

Ti mondtátok

  • 15DömDöDöm: @Krumpli Bogart: Igy van, vajjal volt a recept meg a Horvath Ilona konyveben is es persze az se ig... (2016.08.05. 05:38) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: @Jóléti Dán Kekszesdoboz: Nincs benne vaj helyett margarin. De ha lenne, akkor sem használnám, mer... (2016.08.03. 18:01) Sörkifli
  • Jóléti Dán Kekszesdoboz: Horváth Ilona szakácskönyve egy rakás szocreál fostócsa. Abban a szellemben írták, mint az Ezermes... (2016.08.03. 11:54) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: Elfelejtettem, hogy a kiflit úgy kell a sütőlapra helyezni, hogy a középen lévő csücsök alul legye... (2016.08.03. 11:44) Sörkifli
  • Krumpli Bogart: A Horváth Ilona szakácskönyv ehhez a mennységhez 2 dkg élesztőt ír, a kiflit pedig a tészta összeá... (2016.08.03. 11:31) Sörkifli
  • Utolsó 20

Magyar Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Gasztroblog gyűjtemény

Magyar blogok

MagyarBlogok

Összes Recept

Legjobb receptes blogok

Címkék

alma (8) almás lepény (1) almás rétes (1) amerikai palacsinta (1) aranygaluska (1) aszalt gyümölcs (1) aszalt szilva (1) avokádó (1) avokádókrém (1) bab (5) babapiskóta (1) babfőzelék (1) babgulyás (1) bableves (1) babona (1) bacon (2) banán (3) barack (1) barack lekvár (1) bátya (1) bazsalikomos paradicsomleves (1) befőzés (1) beköszöntő (1) besamel (1) besamel mártás (1) betegségek (1) blog (1) bográcsos (1) bor (7) borélesztő (1) borkén (1) borkősav (1) borleves (1) bors (1) borsó (2) bor házilag (3) brassói aprópecsenye (1) brokkoli (5) brokkolifasírt (1) brokkolikrémleves (1) brownie (1) bud spencer (1) buggyantott tojás (1) burgonya (17) burgonyafőzelék (1) burgonyás lángos (1) burgundi marharagu (1) búzadara (1) cékla (1) chili (1) chilli (1) citrom (1) citromos (2) cookie (1) császármorzsa (1) cseresznye (2) cseresznyelekvár (1) cseresznyés sütemény (1) csikóstokány (1) csiperkegomba (1) csirke (7) csirkecomb (1) csirkemáj (1) csirkemell (1) csirkepörkölt (1) csoki (4) csokis (2) csokoládémártás (1) csontleves (1) cukkini (3) cukkini fasírt (1) cukor (1) cukormentes (1) curry (1) dagadó (1) darált hús (2) diéta (1) diétás szakács (1) dió (3) diólikőr (1) diópálinka (1) disznóvágás (1) dödölle (2) dzsem (1) ebéd (1) édes (2) édesség (5) egészség (1) egészséges (1) egyszerű (2) egytálétel (1) élesztő (1) életsztőmentes (1) élménybeszámoló (1) erdélyi rakott káposzta (1) étcsokoládé (2) fahéj (2) fahéjas almaszeletek (1) fahéjas szilvabor (1) fánk (1) farsangi fánk (1) fasírozott (1) fasírt (3) fejes káposzta (1) fejtett bab (1) fejtett bableves (1) felfújt (1) fodri (1) fokhagyma (12) fokhagymafesztivál (1) fokhagymakrémleves (1) fokhagymás spagetti (1) forralt bor (1) főzelék (6) francia hagymaleves (1) fűszerpaprika (2) galuska (4) gasztro (133) gasztronómia (131) goffry (1) gofri (1) goldenblog (1) gomba (7) gombakrémleves (1) gombás máj (1) gondolatok (3) grízes tészta (1) gulyás (3) gulyásleves (1) gundel palacsinta (1) gyerek (1) gyökér (1) gyömbér (3) gyors (11) gyorsétterem (1) gyümölcs (2) gyümölcsbor (1) gyümölcsleves (2) gyümölcsrizs (1) hagyma (8) hagymás bab (1) hagymás tört krumpli (2) hal (1) halászlé (1) hamburger (1) ham and eggs (1) harcsapaprikás (1) házibor (2) házi pálinka (1) hideg kecskeméti barackleves (1) hideg meggyleves (1) hortobágyi pásztorhús (1) hús (1) húsleves (1) húsvét (2) joghurtos (1) jókai bableves (1) kakaó (4) kakaós süti (1) kalocsa (3) kápia (1) kápia paprika (1) kapor (3) kaporleves (1) káposzta (3) kapros húsgombóc (1) kapros túrós csusza (1) karácsony (2) karfiol (2) käsespätzle (1) kávé (1) keksz (3) kék áfonya (1) kelbimbó (2) kelbimbósaláta (1) kelbimbó főzelék (1) kelt (1) kelt tészta (5) kenyérlángos (1) kevert (4) kezdet (1) kifli (1) kirándulás (1) kivi (1) kivis torta (1) kókusz (3) kókuszgolyó (1) kókuszliszt (1) kolbásszal töltött karaj (1) kolbász (5) kolbászos pogácsa (1) köménymag (1) körte (2) körtés pite (1) körtés rácsos pite (1) krémleves (2) krémsajt (1) krumpli (15) krumplifőzelék (1) kuglóf (2) kukorica (3) lángos (1) lapcsánka (1) lapocka (1) lasagne (1) lecsó (1) lecsós szelet (1) lekvár (1) lencse (2) lencsegulyás (1) lencseleves (1) lepény (1) leveles tészta (2) leveles tésztában sült alma (1) leves (6) levesbetét (1) levesgyöngy (1) lilhagyma (1) linzer (2) liszt (2) lucskos káposzta (1) lyoni máj (1) madártej (1) máglyarakás (1) magvas brokkolifasírt (1) magyar (2) máj (6) májgombóc (1) májgombócleves (1) majonéz (1) mák (2) makaróni (2) mákos guba (1) mákos guba vanília sodóval (1) mandula (1) mandulaliszt (1) marhahús (1) marhapörkölt (2) mascarpone (1) mazsola (2) mazsolabor (3) mazsolabor házilag (2) mediterrán csirkecomb (1) megelőzés (1) meggy (3) meggyes (1) meggyes mákos linzer (1) meggyleves (1) meggymártás (1) meggyszósz (1) meleg kelbimbósaláta (1) mexikói chilis bab (1) méz (2) milánói (1) milánói sertésborda (1) milánói spagetti (1) minestrone (1) mogyoró (1) mogyorókrém (1) mozzarella (1) muffin (2) mustár (1) múzeum (1) múzeumok éjszakája (1) nokedli (2) nőnap (1) nutella (1) Nutella (1) olajbogyó (2) olasz (3) olaszos paradicsomleves (2) olasz zöldségleves (1) olcsó (16) oldalas (1) orjaleves (1) ősz (1) osztrák (1) óvoda (1) pacal (1) pacalpörkölt (1) padlizsán (1) padlizsánkrém (1) palacsinta (5) paleo (1) paprika (2) paprikás krumpli (1) paprikás sertéscomb tarhonyával (1) paradicsom (12) paradicsomban sült ham and eggs (1) paradicsomleves (2) paradicsomos gombás kukoricás makaróni (1) paradicsomos húsgombóc (1) paradicsomos káposzta (1) paradicsomos makaróni (1) paradicsomos spagetti (1) paradicsomos tészta (1) paraj (3) parajos galuska (1) párolt rizs (1) penne (1) penne parasztosan (1) piac (1) piskóta (3) pite (1) pizza (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pörkölt (3) prósza (2) puding (2) pulyka (3) puncs szelet (1) raffaello (1) rákóczi túrós (1) rákóczi túrós kosárka (1) rakott (3) rakott tészta (2) rakott zöldbab (1) rántott hús (2) rántott karfiol (1) rántott sajt (1) recept (17) reggeli (2) répa (2) répás muffin (1) részeg (1) resztelt máj (1) rétes (1) réteslap (1) rétesliszt (1) rizottó (1) rizs (4) rizses hús (1) rozsliszt (1) sajt (6) sajtos galuska (2) sajtos sörkifli (1) saláta (4) sárgaborsó (1) sárgaborsó krémleves (1) sárgarépa (1) savanyú káposzta (3) sertés (4) sertéscomb (3) sertéscsont (1) sertésmáj (1) sertéspörkölt (2) (1) sodó (1) sonka (3) sonkás gombás rakott tészta (1) sonkás sajtos kukoricás tekercs (1) sörkifli (1) spagetti (4) spenót (4) spenótos palacsinta (1) spenótos penne (1) sült hagymakarika (1) sült oldalas (1) sütemény (4) sütés nélkül (2) süti (9) szakács (1) szalonna (1) szárnyasmáj (1) szavazás (2) szeged (3) szegfűszeg (1) székelykáposzta (1) szenteste (1) szerencse (1) szezámmag (2) szilva (3) szilvabor (2) szilvásgombóc (1) szilvás lepény (1) szilveszter (2) születésnap (1) tanács (1) tárcsán sütés (1) tarhonya (1) tartármártás (1) tej (5) tejbegríz (1) tejberizs (1) tejes pite (1) tejföl (12) tejfölös babfőzelék (1) tejfölös burgonyaleves (1) tejfölös gombás sertéshús (1) tejfölös krumplileves (1) tejfölös zöldbabfőzelék (1) tejmentes (1) tejszín (1) tejszínes currys csirkemell (1) tejszínes pulykaragu (1) tejszínes rakott tészta (1) tejszínes zellerkrémleves (1) tekercs (1) teljes kiőrlésű (1) terence hill (1) tészta (12) tésztasaláta (1) tippek (4) tiramisu (1) tirol (1) tócsni (1) tojás (10) tojásleves (1) tojásmentes (2) tojásos nokedli (1) tokány (1) tökfőzelék (1) töki pompos (1) tökmag (1) tökmaglenmag (1) töltöttcukkini (1) töltött dagadó (1) töltött káposzta (1) töltött paradicsom (1) torta (3) túró (3) túrógombóc vaníliamártással (1) tyúkhúsleves (1) uborkasaláta (1) újévi babona (1) újkrumpli (2) vagdalt (1) vaj (5) vajas piskóta (1) vajbab (1) vajbabfőzelék (1) valentin nap (1) változás (1) vaníliasodó (1) vaníliás karika (1) vargabéles (1) vega (3) vegetáriánus (3) vele sült burgonya (1) verseny (2) videó (1) virsli (2) waffel (1) zabliszt (3) zabpehely (1) zala (2) zalaegerszeg (1) zeller (2) zellerkrémleves (1) zöld (1) zöldbab (4) zöldbabfőzelék (1) zöldbableves (1) zöldborsó (4) zöldborsófőzelék (1) zöldség (2) zöldséges lasagne (1) zöldséges lepény (1) zöldséges rizs (2) zöld dió (1) zöld süti (1) zsemle (2) zsemlefelfújt (1) Címkefelhő

Feedek

2014.04.22. 13:08 Fodri

Rakott bolognai makaróni

Olaszos vérmérsékletű családunk imád mindenféle tésztaételt. Az egyetlen kivétel talán édesapám, aki sokszor megrögzötten fanyalgón áll hozzá mindenhez, ami nem tipikusan magyar specialitás. Ha rajta múlna, akkor pörkölteken, gulyás-, és húslevesen, paprikásokon kívül nem kerülne más az asztalunkra. De néha még ő is meghajlik a többség akarata előtt, és van, mikor el is ismeri, hogy egy bolognai makaróni is lehet finom. De még mennyire! Rakottként, sütőben sütve pedig egyenesen isteni!

DSCN4165.JPG

Hozzávalók:

-1 kg makaróni tészta

-1 kg darált hús

-2 nagy fej vöröshagyma

-4 gerezd fokhagyma

-2 db sárgarépa

-1 db gyökér

-1 db zeller

-20 dkg sajt

-1 üveg paradicsompüré

-30 dkg füstölt szalonna

DSCN4170.JPG

A makaróni tésztát forrásban lévő, kevés olajjal gazdagított vízben főzzük meg, szűrjük le, és öblítsük át. A zöldségeket pucoljuk meg, majd a szalonnával együtt vágjuk kockára.  A felkockázott szalonnának olvasszuk ki a zsírját, ezen pedig dinszteljük meg az apróra darabolt vöröshagymát. Ezután szórjuk bele a zöldségeket, és így pároljuk tovább. Most következik a darált hús, melyet szépen fehérítsünk ki. Fűszerezzük a készülő ételt sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, kakukkfűvel, esetleg egy pici rozmaringgal, na és az áttört fokhagymával. Öntsük a lábasba a paradicsompürét is, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy még mártássűrűségű maradjon. Lassú tűzön rotyogtassuk pár percig.

DSCN4182.JPG

Ha mindezzel megvagyunk, keverjük össze a főtt makaróni tésztát és a bolognai ragut. Öntsük bele egy zsiradékkal vékonyan kikent tepsibe, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőbe téve süssük addig, amíg a sajt szépen rápirul a rakottasunk tetejére.

DSCN4179.JPG

Rövid pihentetés után kockákra vágva már tálalhatjuk is. Nálunk nagy sikert aratott!

Jó étvágyat hozzá!

Gasztrodiziákum mérő: (5/5)
Szerintetek: (0/5)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gasztronómia tészta makaróni rakott darált hús rakott tészta bolognai makaróni


A bejegyzés trackback címe:

https://aprochef.blog.hu/api/trackback/id/tr476068197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.