Vadul ostromolja az ablakokat a Novemberi Eső, ennek apropójából pedig bezengi a konyhát a Guns N’ Roses klasszikusa. Kopog az ablak, Slash a húrok közé csap, Axl Rose pedig kiereszti a hangját. Én meg nekiállok egy brassóinak. Azért a mai főzőcskének volt egy feelingje, azt meg kell hagyni…
Hozzávalók a fent nevezett eledelhez:
-1 kg sertéscomb (eredetileg szűzpecsenye)
-4 gerezd fokhagyma
-Egy kevés füstölt szalonna
-1 kisebb fej vöröshagyma
-Petrezselyemzöld a díszítéshez
-1-1,5 kg burgonya a sült krumplihoz
Essünk neki a szalonnának. Na, persze nem úgy... Vágjuk kis kockákra a tisztított vöröshagymával egyetemben. Ezután olvasszuk ki a szalonnánkat, adjunk hozzá egy kevés zsiradékot. Dobjuk a serpenyőnkbe a felaprított hagymát, és dinszteljük meg, majd erős tűzön pirítsuk le a kockákra szeletelt husinkat. Ha kifehéredett, akkor sózzuk, borsozzuk, valamint tört fokhagymával fűszerezzük. Fedővel letakarva, rövid lében-az esetlegesen elpárolgó vizet pótoljuk- puhulásig pároljuk.
Már csak egy egyszerű, mezei sült krumplit kell készítenünk. Körülbelül a hús mennyiségének megfelelő-esetleg kicsivel több- burgonyát használjunk. Tisztítás, és darabolás (mindig olyanra vágjuk, amilyenre a húst) után bő, forró olajban süssük készre, csepegtessük le, sózzuk, és keverjük össze az elkészült „ragunkkal”. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és káposzta-, vagy épp uborkasalátával tálalva már fogyaszthatjuk is! De természetesen egyéb sali, illetve savanyúság is remekül illik hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Ti mondtátok