Régóta szemeztem a répatortával, de eddig nem mertem kipróbálni. Úgy adódott, hogy idén a húsvétot is Szegeden töltöttem, így az ünnepi eszem-iszom kínálatát sok-sok répás muffinnal gazdagítottam. A vendégeknek nem kellett könyörögni, hogy elfogyasszák.
Hozzávalók:
- 50 dkg rétesliszt
- 5 darab tojás
- 50 dkg apróra reszelt sárgarépa
- 2,5 dl napraforgó olaj
- 40 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- fahéj, gyömbér, citromhéj
- 1,5 csomag sütőpor
A cukrot kavarjuk habosra a tojás sárgákkal és az olajjal, majd adjuk hozzá az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Kis fahéjjal, gyömbérrel, citromhéjjal ízesítsük ízlés szerint. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és forgassuk össze a tésztával. A tésztát osszuk szét muffinformákba, majd süssük közepes lángon tűpróbáig.
A tészta fantasztikusan könnyű és puha lett. A tetejét cukormázzal díszítettem: egy tojás fehérjét elkezdünk felverni, közben adagoljuk hozzá a porcukrot, míg kb. tejföl sűrűségű nem lesz. Használhatunk még marcipánrépát, virágot a muffinok ékesítésére.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok