Ugyan nem igazán szoktunk különösebb feneket keríteni a Valentin-napnak, mivel a mai napot egyedül töltöttem, míg Fodri dolgozott, készítettem neki egy kis meglepetést. A recept alapját a napokban találtam, és némileg átalakítottam. Habár meggyűlt a bajom a krémmel, a fűszeres tészta illata kárpótolt.
Hozzávalók:
- 30 dkg zabliszt
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál kávé
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 18 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1 ek tej
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 5dkg étcsokoládé
A lisztet összekeverjük a kakaóval, kávéval és gyömbérrel. A vajat krémesre keverjük a cukrokkal és hozzáadjuk a felvert tojást és tejet, majd beletesszük benne a lisztes keveréket. Gombócot formázunk belőle és a tésztát kb egy órára hűtőbe tesszük.
Ezután nincs más dolgunk, mint lisztezett deszkán kinyújtani és vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőfokon készre sütni. A sütési idő kb. 15 perc.
A krémhez 5 dkg étcsokoládét felolvasztunk 2dl langyos habtejszínben, majd ha kihűlt, hozzáadunk még 2 dl tejszínt és kemény habbá verjük. Habzsák segítségével bevonjuk a szívek egyik oldalát és egy másik kekszet teszünk a tetejére.
Ti mondtátok