Sajnos jó ideje nem tudtunk bejegyzést írni a blogra, időhiány miatt, de terveink szerint újult erővel vágunk bele. Visszatérésnek egy egyszerű felfújtat hoztam.
Hozzávalók:
- szikkadt péksütemény /kifli, kalács, zsemle…stb/
- 4 db nagy tojás
- 1 liter tej
- 20 dkg vaj
- 500 g „piros” gyümölcs (málna, szeder, ribizli, meggy)
- vaníliás cukor / vanília kivonat
- 20 dkg cukor
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat összekeverjük 10 dkg cukorral és a 20 dkg vajjal, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a vajas krémmel.
A tejet 10 dkg cukorral és a vanília kivonattal felmelegítjük, majd a felkarikázott kifliket belemártogatjuk és vajjal kikent tepsibe tesszük. A krém felét rákenjük, és rászórjuk a gyümölcs felét. Ezután újabb réteg kifli következik, majd a krém és végül a gyümölcs. A maradék tejet ráöntjük és megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral.
Kb. 20 percig sütjük közepes hőfokon.
Ti mondtátok