Néhanapján előfordul, hogy kínszenvedés kitalálnunk, mit is akarunk enni. Ám szerencsére a mai nem egy ilyen alkalom volt. Törpiri fejéből villámgyorsan kipattant az ötlet, hogy készíthetnénk valami „olaszos” egytálételt. Jómagam a mediterrán konyha nagy kedvelőjeként buzgó helyesléssel feleltem, így pár perces ötletelés után össze is állt fejünkben a kép. Aztán már nem volt mit tenni, ideje volt fakanalat ragadni!
Hozzávalók:
-8-10 db csirkecomb (lehet alsó, felső, vagy készíthetjük „vegyesen” is)
-2 nagy fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-3 db paradicsom
-20 dkg mozzarella sajt
-Olívabogyó ízlés szerint
-Pár szem burgonya
-Só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
Mossuk át alaposan a húsokat, majd jöhet a fűszerezés, amihez én egy pofon egyszerű kis fűszersót kreáltam az alábbi összetevőkből: só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring. Ezekkel a fűszerekkel bedörzsöltem a combokat, majd az egészet nyakon öntöttem egy kis fokhagymás olajjal, aminek az íze két hete érlelődik a szekrény jótékony sötétjében. Amíg előkészítjük a többi hozzávalót, addig a húsok hadd pácolódjanak a hűtőben.
Pucoljuk meg, és szeleteljük fel a vöröshagymát, vágjuk fel a paradicsomot, és a mozzarellát is. A burgonyát hámozzuk meg, és daraboljuk cikkekre. Egy olajozott tepsibe szórjuk bele a hagymát, dobjuk rá a burgonyát. Ha maradt ki fűszersónk, akkor hintsük meg a zöldségeket is vele, ha nem, akkor só és bors is megteszi. Ezek után jöhetnek a csirkecombok és a paradicsom. Takarjuk le alufóliával a tepsit, és tegyük előmelegített sütőbe az ételt, ahol kb. 35-40 percig süssük.
Ezután vegyük ki a finomságunkat, és távolítsuk el róla az alufóliát. Szórjunk az olívabogyóból egyenletesen mindenhová, a mozzarellaszeleteket pedig fektessük a húsokra. Tegyük vissza az ételt a sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt szépen megpirul.
Szerencsére tovább már nem kell ellenállnunk a konyhából terjengő ínycsiklandó illatoknak!
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok