Történt pár hete, hogy ismerős révén kaptunk egy nagy adag paradicsomot. Először paradicsomos spagettire esett a választásunk, de végül más vizekre eveztünk. Eszünkbe jutott a lecsós szelet, melyet mi mindig magas falú serpenyőben készítettünk. Ám Törpiri bogarat ültetett a fülembe azon kijelentésével, hogy ők otthon a tepsis verzióra esküsznek. Ideje volt kipróbálnunk nekünk is, az eredmény pedig…mennyei lett!
Hozzávalók (a tepsi méretétől függ a mennyiség):
-6 szelet sertéshús (tarja, lapocka, comb)
-3 nagy fej vöröshagyma
-2 db paprika
-5 db paradicsom
-5 gerezd fokhagyma
A hússzeleteket dörzsöljük be sóval, borssal, őrölt köménnyel, és tegyük félre őket, hadd „szívják magukba” a fűszereket. A vöröshagymát, paprikát, paradicsomot szépen karikázzuk fel.
Ha ezzel megvagyunk, akkor kevés lisztbe mártva pirítsuk meg hirtelen a hússzeletek mindjét oldalát. Fektessük le őket a zsírral vékonyan kikent tepsibe, rétegezzük rá a vöröshagyma-, a paprika-, illetve a paradicsomkarikákat. Végezetül szórjuk meg az apróra vágott fokhagymával, egy picit sózzuk, borsozzuk. Öntsünk alá egy kevéske vizet, majd fóliával letakarva mehet is a sütőbe, ahol közepes lángon kb. 40 percig süssük. Ekkor vegyük le az alufóliát, és tegyük vissza pár percre a sütőbe, hogy az ételünk egy picikét megpiruljon.
Ezúttal petrezselymes párolt rizzsel fogyasztottuk, a végeredmény isteni lett! Másnapra már nem is maradt belőle…
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok