Sziasztok! Sajnos rég jelentkeztünk új recepttel, külső hátráltató körülmények miatt, de visszatértünk! A legfontosabb: szeretnénk megköszönni a bizalmat Nektek, immár 1000 fölött vagyunk a blog facebook-csoportjában. Továbbra is olyan recepteket próbálunk hozni nektek, amik igazodnak az átlagember pénztárcájához. Az ünnepek után szerettem volna egy kicsit diétásabb nassolnivalót találni és lakótársam javaslatára el is készítettem ezt az egészséges, almás-zabos kekszet. A külseje kissé rusztikus, de az íze kárpótol.
Hozzávalók:
- alma ( én 4 darabot használtam, melyből kb 25 darab korong készült)
- zabliszt
- zabpehely
- 4 tojás fehérje
- fahéj
- méz
A hozzávalók mennyiségére nincs pontos adat, ugyanis függ a alma fajtájától, hogy mennyi levet ereszt, esetleg attól, hogy teszünk-e bele egyéb összetevőt, például reszelt mandulát.
Az almát lereszeltem ( héjastól is mehet nyugodtan), majd hozzáadtam a mézet és a fahéjat ízlés szerint. A tojásfehérjét habosra kevertem, majd ezt is az almához öntöttem és végül adagoltam hozzá zablisztet és zabpelyhet, amíg megfelelő állagú nem lett. Akkor jó a tészta, ha kissé ragadós, de elég tömör ahhoz, hogy kisüljön. Ki is lehet nyomkodni az alma levét, de én inkább a zabpehely mennyiségét növeltem, így laktató, tömör, ropogós sütit kaptam.
Vajazott, lisztezett tepsibe halmokat tettem a masszából, majd közepes hőfokon tűpróbáig sütöttem. Lakótársam vaníliás fehérjeporral édesítette sportoló barátjának. :)
Ti mondtátok