A töltött káposzta-más néven szárma, vagy takart- a magyar konyha egyik tradicionális étele. Ebből a tipikusan őszi-téli étekből nem lehet keveset készíteni. Köszönhető ez annak, hogy több napon át eltartható, sőt minél többször melegítjük újra, annál finomabb.…
2012.10.14. 20:37 Fodri
Töltött káposzta - Egy igazán magyar étel
komment
Címkék: gasztro recept gasztronómia töltött káposzta
2012.10.12. 20:22 Fodri
A csintalan palacsinta
E nélkül az egyszerű kevert tésztaétel nélkül a magyar gasztronómia szinte elképzelhetetlen. Hatalmas népszerűségének talán az az oka, hogy a tészta elkészítése gyerekjáték, módozatainak, felhasználási lehetőségeinek tárháza pedig szinte kifogyhatatlan. Levesbetétként,…
komment
Címkék: gasztro tippek recept gasztronómia palacsinta
2012.10.11. 20:52 Törpiri
A természetes csodaszer: Gyömbér
Most, hogy közelednek a téli hónapok könnyebben megfázik az ember, és az influenza sem kímél sokunkat. Én személy szerint a betegeskedő csoportba tartozom, szinte minden telem velejárója az arcüreggyulladás és a több hetes nátha. Ugyanakkor gyógyszerek helyett én is keresem az…
komment
Címkék: betegségek egészség tanács megelőzés gyömbér
2012.10.09. 18:40 Fodri
Amikor borgőzös a szakács...
Azon lehet vitatkozni, hogy az úriember valóban részeg-e, de egy biztos: így soha ne főzzünk! Vagy előfordult már veletek, hogy kissé pityókás állapotban próbáltátok bebizonyítani gasztronómiai tudásotokat? Vigyázzatok, pár doboz sör is elég és a verhetetlennek hitt étel már…
komment
Címkék: videó szakács részeg
2012.10.08. 14:04 Fodri
Mexikói chilis bab
Talán nem kockáztatok nagyot azzal a kijelentéssel, hogy a Chilis bab egy rendkívül népszerű étel. Ma már millióan készítik millió változatban. Népszerűsége töretlen, köszönhetően egyszerű elkészítésének, valamint remek ízvilágának. Érdekesség, hogy a mexikóinak hitt…
Ti mondtátok