A pünkösdi hosszú hétvégének apropójából igyekeztünk olyan levest választani Törpirivel, amely nemcsak hogy gyorsan elkészíthető és laktató, hanem olcsó is egyben. A pár számmal ezelőtti Gasztro magazinban leltünk rá erre a kapros finomságra, és egyből megragadta a fantáziánkat.Előkerestük az újságot, és kisebb módosításokkal nekiálltunk az ételnek. Nagyon megérte!
Hozzávalók:
-1 l tej
-2 l húsleves alaplé
-2 evőkanál liszt
-Vaj
-2 csomó kapor
A galuskához:
-4 evőkanál liszt
-1 tojás
-10 dkg reszelt sajt (bátran válasszunk erőteljesebb ízű sajtot)
-Só, bors
A vajból és a 2 evőkanál lisztből készítsünk világos rántást, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel a tejjel, és a húsleves alaplével. Vágjuk apróra a 2 csomó kaprot, majd a felét öntsük bele a készülő levesünkbe. Főzhetünk bele 1-2 gerezd áttört fokhagymát is, remekül összepasszol a kaporral. Közben készítsük el a galuskatésztát a tojásból, a lisztből, a reszelt sajtból, és az összevagdalt kapor maradékából. Sózzuk, borsozzuk, majd annyi vízzel amennyit felvesz, dolgozzuk össze.
Ha a leves is felforrt, akkor nincs más dolgunk, mint beleszaggatni a sajtos galuskákat (mi ezt most kiskanállal tettük). Főzzük tovább addig, amíg a nokedlik szépen feljönnek a levesünk tetejére, és már kész is vagyunk!
Villámgyorsan elkészül, nem is kell hozzá sok alapanyag, az íze remek és igazából elrontani sem lehet!
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok