Családunk számára mindenféle étel jöhet, amely valamilyen úton-módon tartalmaz paradicsomot. Hihetetlen mennyiségeket vagyunk képesek elpusztítani az efféle étkekből. Nem meglepő hát, hogy a paradicsomos húsgombócot a kedvenceink között tartjuk számon.
Hozzávalók:
-Fél kg paradicsompüré
-2 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-30 dkg rizs
-1,5 kg darált hús
-2 db tojás
-Liszt, zsiradék a rántáshoz
Annak rendje, és módja szerint készítünk egy egyszerű zsemleszínű rántást, melybe beleöntjük a paradicsompürét, és felöntjük vízzel. Beleteszünk 1 vöröshagymát tisztítva, egészben, esetleg zellert, és sózzuk, cukorral édesítjük. „Olaszossá” varázsolhatjuk bazsalikom, oregánó, illetve rozmaring hozzáadásával. Szerény véleményem szerint ezekkel a fűszerekkel a legfinomabb. A rizst félpuhára pároljuk, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, megdinszteljük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagymát, a tojásokat, majd sózzuk, borssal és majoránnával fűszerezzük. A töltelékünket vizezett kézzel gombócokká formáljuk, és a paradicsomos főzőlébe tesszük, lassú tűzön készre főzzük.
Köretként petrezselymes burgonyát adhatunk mellé, de önmagában, vagy épp friss kenyérrel is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok