Így a hónap vége felé az átlag magyar ember szembesül egy problémával: ki kellene hoznia egy egyszerű, ám de finom ételt a lehető legkevesebb pénzből. Nálunk ezúttal a francia hagymalevesre esett a választás, mivelhogy vöröshagyma mindig lapul a pincében. Hipp-hopp, beszereztük a maradék hozzávalókat is, és azonmód nekiálltam az elkészítésének!
Hozzávalók:
-1 db póréhagyma
-3 nagy fej vöröshagyma
-Vaj, finomliszt
-1 dl fehérbor
-2 dl tejszín
-Levesbetétnek: kifli, kenyér, vagy baguette, esetleg sajt
A vöröshagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk vékony karikákra. A póréhagymát öblítsük le, majd szintén karikázzuk fel. Egy lábosban olvasszunk vajat, dobjuk rá a hagymákat, és dinszteljük aranysárgára. Szórjuk meg liszttel, keverjük el, és rövid ideig így pirítsuk tovább. Ezután engedjük fel vízzel „löttyintsük „bele a bort, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, esetleg ételízesítővel. A levesünket gazdagítsuk a tejszínnel, és így főzzük készre.
Levesbetétként krutonokat (pirított kenyérkockákat), vagy vajjal megkent, reszelt sajttal hintett pirított kifliszeleteket szolgálhatunk fel.
A hagymalevest tálalhatjuk cipóban is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok