A nyári sütögetések, kiadós vacsorák miatt kicsit besokalltunk Fodrival, mert bár sajnos-vagy nem sajnos- imádjuk a nehezebb, fűszeres, igazán magyaros és olaszos ételeket, nem épp fürdőruhabarát nasik ezek. Ennek okán elhatároztuk, hogy alkotunk valami „hiperszuper” zöldséges finomságot. Ám számításainkba egy aprócska hiba csúszott, ugyanis a krumpli csak beférkőzött a hétvégénkbe. Így nem lett kimondottan diétás a kis ételünk, az ízkavalkád azonban maradéktalanul kárpótolt minket.
Hozzávalók:
- 10 db nagy, sérülésmentes, keményebb paradicsom
- 2 db zsemle
- 50 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna
- zsemlemorzsa
- krumpli
A paradicsomok belsejét kivájjuk, úgy, hogy elég hely legyen a tölteléknek, de maradjon annyi húsa, hogy ne szakadjon ki sütés közben.
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a cikkekre vágott gombát. Míg pirítjuk a gombát, belemártjuk a zsemlét a paradicsomból kiszedett lébe. Miután a gomba már majdnem elfőtte a levét, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd belemorzsoljuk a zsemlét és összedolgozzuk. Ha nem jó az állaga a paradicsomlénkkel higítjuk vagy zsemlemorzsával keményítjük a tölteléket. Ha ízre is megfelelőnek találjuk, a paradicsomok belsejét megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és megtöltjük a gombás masszával. Ezután olajozott tepsibe helyezzük őket, mellészórjuk a hasábokra vágott, sózott krumplit, és készre sütjük az ételünket.
Jó étvágyat! :)
Ti mondtátok