A tésztaételek roppant praktikusak a hétköznapokban, hiszen olcsóak és villámgyorsan elkészíthetőek, változatosságuknak köszönhetően pedig megunni sem lehet őket. Én magam is szívesen készítek tésztát, ha nincs sok időm és igyekszem mindig újabb és újabb változatokat kipróbálni.
Pár hete Fodri meglepett egy szép nagy padlizsánnal, és a nagy melegben hamar ki kellett találnom valami finomat. A padlizsán ízéért alapjáraton nem rajongok, talán csak krém formájában ízlett ezidáig. Erről aztán eszembe jutott, hogy remek lenne tésztafeltétként.
Hozzávalók:
- bármilyen tészta
- egy nagy padlizsán
- kb 300 g paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- bazsalikom, oregánó, só , bors, cukor
- sajt
Feltesszük a tészta vizét forrni, és közben elkészítjük a szószt: a vöröshagymát apróra vágjuk majd olajon dinsztelni kezdjük. Eközben megpucoljuk a padlizsánt és kis kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a piruló hagymához. Addig dinszteljük, míg a padlizsán puha nem lesz, majd beleöntjük a paradicsompürét, egy kevéske cukrot és a fűszereket. A főzés végén a fokhagymát is beletörjük, valamint tovább fűszerezzük, ha szükséges. Végül botmixerrel pürésítjük. Ha a tészta is megfőtt, leszűrjük, rászedjük a szószt és sajttal megszórva tálaljuk.
Ti mondtátok