Röstellem, de egészen megfeledkeztem erről az ételről. Pár hete készítettem el, és a fényképezőgépet nyomkodva vettem észre a fényképeket. A nagytakarítás közepette kihasználtam ezt a pár perc szünetet, és megírtam a bejegyzést, mellyel mindenkinek jó pihenést kívánok a hosszú hétvégére! Ui.: a lentebb közölt mennyiségek egy nagy tepsire érvényesek, na meg egy igen jó étkű családra…
Hozzávalók:
-2 kisebb cukkini
-30 dkg gomba
-20 dkg sonka
-2 nagy fej vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-2,5 dl tejszín
-2 csomag tészta, lehet bármilyen fajta, amelyik szimpatikus
-30 dkg sajt lereszelve
A tésztát főzzük ki sós, olajos vízben, majd szűrjük le. A cukkiniket a gombával egyetemben mossuk meg, és daraboljuk fel őket tetszőlegesen. A sonkát kockázzuk fel. A vöröshagymát csíkozzuk, majd dinszteljük meg egy kevés olajon. Dobjuk rá a feldarabolt cukkinit, picivel később a gombát is. Mikor a zöldségek kissé megpárolódnak, jöhet a sonka.
A tejszínt keverjük csomómentesre egy evőkanál liszttel és 1-2 dl vízzel, majd öntsük rá a cukkínis-gombás-sonkás alapra. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemzölddel, na meg az áttört fokhagymával. Szórjunk bele egy marék reszelt sajtot is. Forraljuk ki, majd kisebb lángon hagyjuk, hogy a ragu szépen besűrűsödjön.
Keverjük össze a tejszínes szószt a kifőzött tésztával, ha szükségét érezzük, fűszerezzünk utána. Ezt az egészet öntsük egy olajjal kikent tepsibe. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd sütőbe téve süssük addig, amíg a sajt rápirul a tetejére.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok