Mint azt már észrevehettétek a krumpli után a sütés a második nagy szenvedélyem, épp ezért most ismét egy kis édességet osztok meg veletek, amit azonban azoknak is ajánlok, akik nem kedvelik a túlzottan tömény, krémes finomságokat. Nyáron hűsítő, télen pedig egy kis csokoládéval megbolondítva megédesítheti a hideg napokat a citromos-joghurtos szelet.
Megint csak egy egyszerű kevert tésztáról beszélünk, így hozzávalóink legyenek:
-2 db tojás
-20 dg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- egy kis pohár natúr joghurt (kb 2,5 dl)
-120 ml olaj
-30 deka liszt
- egy csomag sütőpor
- citromaroma
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kb 3 evőkanál citromaromát, a joghurtot és az olajat. Miután a sütőport elkevertük a lisztben, hozzáadjuk a masszához, jól kikeverjük, majd tetszőleges formába (őzgerinc, kuglóf) öntve 180 fokon megsütjük.
tipp: mivel nagyon ízletes lett az aromától, kipróbáltam másféle esszenciával is. Eddig a citromos a nyerő, de nagyon finom bon-bon meggyel, mandulával vagy épp vanília aromával is.
Porcukorral, vagy csokimázzal is megbolondíthatjuk a kész süteményt. Alkalmas családi összejövetelekkor, baráti társaság számára is.
Ti mondtátok