Sziasztok! Apróchef - Fodri nővérkéje vagyok. Mondhatnám, hogy tőlem tanult az öcskös főzni, de nem mondanék teljesen igazat. Mitöbb, mostanában már én kérdezek tőle, ha valamiben nem vagyok biztos. Magamról annyit, hogy vezettem már saját háztartás, jelenleg éppen a következő pasijelöltet keresem, akit megfoghatok a gyomrán keresztül. :)
Bemutatkozásképpen egy olyan receptet gondoltam megosztani veletek, ami még a Maxima hasábjain is megjelent, így mutatkozva be az országos porondon.
Parajos galuska fokhagymás tejföllel
Hozzávalók: liszt,víz, só, tojás, mélyhűtött vagy friss nyers paraj, tejföl, fokhagyma, sajt
Borzasztó egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, és még pénztárcakímélő is. A galuska mennyisége a vendégül látandók számától függ persze, de két főre elegendő kb. 20 dkg liszt, melyet csomómentesre elkeverünk csipetnyi sóval, vízzel és két tojással, majd forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Ha a galuskáink feljöttek a víz tetejére, leszűrjük, majd zsiradékon megforgatjuk őket. Eközben pici vajon felolvasztjuk a parajt (természetesen nyáron főzhetünk nyers parajt is), ízlés szerint pár gerezd fokhagymát törünk rá, sóval ízesítjük. Vizet ha szükséges, adhatunk hozzá, de ne legyen híg, hiszen akkor nem tudjuk majd összeforgatni a kész galuskánkkal. Ha véletlen mégis több vizet sikerült hozzáadni, nyugodtan forraljuk picit tovább, míg elfő a fölös leve. Ezután forgassuk össze a galuskával.
Kis pohár tejfölben ízlés szerint elkeverünk egy-két fej apróra vágott, vagy tört fokhagymát, és nyakon öntjük vele a parajos galuskánkat. Sajttal megszórva még ízletesebb.
Tipp: jénai tálban rakottként is elkészíthetjük, így is isteni finom lesz.
Ti mondtátok