A családunk igen nagy barátságban van az olasz konyhával. Az ünnepekkor annak rendje és módja szerint degeszre tömtük magunkat, így ideje volt valami egyszerűbb, könnyedebb, de nem kevésbé finom étek után nézni. Így esett a választás a Minestronéra, amely egy mezei zöldségleves a taljánoknál. A hozzávalók tetszőlegesen variálhatóak, minden zöldségnek hasznát vesszük, amit otthon találunk. Akkor hát lássunk is hozzá!
Hozzávalók:
-1 fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
-2 db sárgarépa
-1 db fehérrépa
-Fél kg burgonya
-3 paradicsom
-Zöldbab
-Kelkáposzta
-Füstölt szalonna
A húsos szalonnakockákat kiolvasztjuk, ha szükséges öntünk még egy kis zsírt hozzá. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát is, és megdinszteljük. Következnek a zöldségek, melyeket előzőleg metéltre, vagy kockára vágtunk. Pár percig pirítjuk őket, majd felengedjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, esetleg oregánóval. Mikor a zöldségeink kezdenek megpuhulni, a forrásban lévő levesbe darabokra tört spagettit, makarónit, vagy egyéb tésztát szórunk.
A kitálalt minestronét egy kevés petrezselyemzölddel, illetve bazsalikommal meghintjük, és külön valamilyen reszelt sajtot (eredetileg parmezánt) kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok!
Ti mondtátok