A reggeli a legfontosabb étkezés mind közül. A szervezetünket fel kell készítenünk a nap folyamán rá váró „feladatokra”, ezt pedig kellő energiát biztosító étkek elfogyasztásával érhetjük el. Kíváncsiak vagytok egy igazán ízletes reggeli csemegére? Akkor olvassatok tovább!
Hozzávalók:
-Pár szelet kenyér
-Tejföl
-Majonéz
-Pár szelet sonka, vagy néhány karika kolbász
-Tojás
-Sajt, fokhagyma
Ehhez a rém egyszerű, ám nagyon finom reggelihez először elkészítjük a mártásunkat: egy kis tálkába tejfölt teszünk, majonézt nyomunk bele, egy kevés reszelt sajttal dúsítjuk, majd apróra vágott bazsalikommal, illetve kakukkfűvel meghintjük, összekeverjük, és felmelegítjük.
Eközben a kenyérszeleteket sütőben megpirítjuk, tisztított fokhagymával bedörzsöljük. Egy lábosban kevés, pár csepp ecettel gazdagított vizet forralunk. Ha felforrt, mérsékeljük alatta a tüzet. A tojást felütjük egy csészébe, majd belecsúsztatjuk a vízbe. 5 percig főzzük (ha folyósabban szeretjük a sárgáját, akkor kevesebb is elég), majd lapátkanál segítségével kiemeljük az edényből.
Tányérra helyezzük a fokhagymás pirítóst, erre tesszük a sonkaszeleteket, vagy épp kolbászkarikákat. Következik a buggyantott tojás, végül pedig meglocsoljuk a mártásunkkal, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok