A rekkenő hőséget csak hébe-hóba szakítja félbe egy-egy zápor, és zivatar. Ilyen időben igazi felfrissülést nyújt a hideg sör, fröccs, vagy éppen limonádé. A legkülönfélébb gyümölcslevesekről pedig nem is beszélve! Ha kíváncsiak vagytok, hogy hogyan készül a kecskeméti barackleves, akkor jó helyen jártok! Ennek a levesnek az elkészítéséhez nem szükségeltetik több idő, mint ezen bejegyzés elolvasásához. Vigyázz, kész, alkoss!
Hozzávalók:
-1 l rostos őszibaracklé
-1 l rostos narancslé
-4 dl tejszín
-1 nagy konzerv őszibarackbefőtt
-1 csomag hidegen keverhető vaníliás pudingpor
-Citromlé, pár cent barackpálinka
Keverjük simára a barack-, és narancslevet a tejszínnel, illetve a hidegen keverhető pudingporral, majd adjuk hozzá az előzőleg kockára vágott barackbefőttet. Ízesítsük citromlével, valamint pár cent barackpálinkával. Ezek után nincs más dolgunk, mint alaposan lehűteni a levesünket.
Csészében tejszínhabbal, barackdarabokkal, esetleg mentalevéllel díszítve már szervírozhatjuk is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok