Ez a francia eredetű, pofonegyszerű kis desszert a családunk kedvencei közé tartozik. Gyermekkoromban édesanyám elég sűrűn készített madártejet, amit a nővéremmel együtt lelkesen be is kanalaztunk.
Hozzávalók:
-1,2 l tej
-4 tojás
-15 dkg cukor (ez persze ízléstől függően változhat)
- egy csomag vaníliás cukor
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéből egy kevés cukor hozzáadásával verjünk kemény habot. A tejet tegyük fel melegíteni, és amikor már majdnem felforrt, akkor kanál segítségével szaggassuk bele a habgaluskákat. 1-2 perc alatt főzzük meg mindkét oldalukat. Ha a galuskák megfőttek, akkor szűrőkanállal szedjük ki őket a tejből.
A tojássárgájákat keverjük ki jó habosra a 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral, majd folytonos keverés mellett öntsük bele a tejbe. Szűrjük át a kis nyalánkságunkat, és hűtsük ki.
Tálaláskor a habgaluskákat megtűzdelhetjük vágott mandulával , de akár karamellt is csorgathatunk rá. Aki a sűrűbb állagú madártejet preferálja, az 1 evőkanál liszttel készítse.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok