Mostanában rengetek húst ettünk, így valami könnyedebb, zöldségesebb fogásra fájt a fogunk. Noha ebbe az egytálételbe is került pár karika kolbász, mégsem fogott el minket a „jaj ne, már megint husit kell enni” érzés. Ezt az ízletes fogást tehát bátran ajánljuk mindenkinek, legyen az illető húsimádó, vagy épp zöldségevő. Remek íze mellett pedig további nagy előnye, hogy gyorsan elkészíthető, olcsó, és igazán laktató!
Hozzávalók:
-40 dkg rizs
-2 db kápia paprika
-1 nagy fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-4-5 db paradicsom
-30 dkg kolbász
-20 dkg zöldborsó
-6 dl húsleves alaplé (ennek hiányában megteszi a húsleveskockával felforralt víz is)
A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát törjük át. A kápia paprikát csíkozzuk fel, a kolbászt pedig tetszés szerint daraboljuk.
Kevés olajon dinszteljük meg a vöröshagymát, majd dobjuk rá a paprikacsíkokat. Egy kis dinsztelés után következhet a rizs, melyet pirítsunk meg. Öntsük fel a 6 dl forró alaplével, adjuk a készülő ételhez a felcikkezett paradicsomot. Ízesítsük sóval, borssal, valamint az áttört fokhagymával. Mérsékeljük kissé a lángot, fedjük le, és időnként megkeverve főzzük kb. 5 percig. Szórjuk a feldarabolt kolbászt, illetve a zöldborsót is a lábosba, és a rizs puhulásáig pároljuk az egytálételt. Ha száraznak találjuk, akkor adjunk még hozzá egy kis húsleves alaplét. Ha szükségét érezzük, fűszerezzünk utána, és már készen is vagyunk!
Tálaljuk forrón, esetleg reszelt sajttal megszórva!
Jó étvágyat hozzá!
Ti mondtátok