A lasagne igazi kultikus itáliai tésztaétel, nemigen van a világnak olyan pontja, ahol ne ismernék, és ne készítenék valamilyen módon. Mi is nagyon szeretjük, bár egy évben talán ha kétszer kerül az asztalunkra, akkor is a paradicsomos-húsos fajta. Ideje volt hát kipróbálni ennek…
2014.11.13. 12:45 Fodri
Zöldséges lasagne
2 komment
Címkék: gasztro gasztronómia sajt zöldborsó brokkoli lasagne besamel zöldséges lasagne besamel mártás
2014.11.06. 10:00 Fodri
Mazsolabor - az utolsó ecsetvonások
A házi mazsolaborom 3 és fél hónap után elkészült (már ha egy bor elkészül valaha is…minél idősebb, annál finomabb!). Bátran kijelenthetem, hogy minden fáradozást megért, mert ízben is, és küllemre is büszke lehetek rá. Persze ha a végeredmény nem is lett volna ennyire…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztro bor gasztronómia mazsola házibor mazsolabor bor házilag mazsolabor házilag
2014.10.28. 16:06 Fodri
Diólikőr házilag
Édesanyám ajándékba kapott egy liter házi pálinkát, mindezt azután, hogy apa hazaállított pár marék zöld dióval. Még sosem készítettem diólikőrt, de ittam már, és nagyon elnyerte a tetszésemet. Adva voltak tehát az alapanyagok, na meg a végtermék iránti szeretet, így semmi…
5 komment
Címkék: gasztro dió gasztronómia fahéj szegfűszeg házi pálinka diópálinka zöld dió diólikőr
2014.10.26. 18:39 Fodri
Csontleves
Sűrűn készítünk zöldséglevest, húslevest, vagy épp csontlevest. Ezek között nem túl sok különbség van, mégis eggyel több, vagy épp kevesebb hozzávalóval már merőben más étel lesz a végeredmény. No és nemcsak hogy sűrűn készítjük ezeket, de igazán szeretjük is őket.…
Szólj hozzá!
Címkék: leves gasztro répa gasztronómia zeller gyökér csontleves sertéscsont
2014.10.23. 14:18 Fodri
Tejszínes rakott tészta cukkinivel, gombával, és sonkával
Röstellem, de egészen megfeledkeztem erről az ételről. Pár hete készítettem el, és a fényképezőgépet nyomkodva vettem észre a fényképeket. A nagytakarítás közepette kihasználtam ezt a pár perc szünetet, és megírtam a bejegyzést, mellyel mindenkinek jó pihenést kívánok a…
Ti mondtátok