Így az ünnepi nagy kajálások után már nem vágytam sem húsra, sem sütire, se semmilyen dinom dánomra. Kímélő fogásom ezúttal egy finom sárgaborsó-krémleves volt, melyen végre felavathattam a karácsonyra kapott botmixert.
Szükségünk lesz:
-250 g sárgaborsóra
-3 darab burgonyára
- másfél deci tejszínre
-egy nagy fej vöröshagymára
-4 gerezd fokhagymára
-sóra, borsra
Kezdetként beáztatjuk a sárgaborsót több órára; a legegyszerűbb már előtte nap betenni a hűtőbe egy tál vízben. Kockákra vágjuk a burgonyát, a hagymát és a fokhagymát is felaprítjuk. A leszűrt sárgaborsót feltesszük annyi vízben főni ami két ujjnyira ellepi, majd hozzáadjuk a többi adalékot, sóval,borssal fűszerezzük. Ha megpuhult a krumpli és a borsó is, botmixerrel simára zúzzuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Míg összeforr, bacont pirítunk feltétnek.
Ti mondtátok