Nem vagyunk kimondottan édesszájúak, az elmúlt napokban azonban elég sűrűn került az asztalra valamilyen desszertféleség. Talán a véletlen műve az egész, ám mindenesetre tény, hogy mostanság az alma játszotta a főszerepet nálunk. A leveles tésztás töltött-sült alma, valamint a máglyarakás után következzék egy rém egyszerű, ám annál finomabb nyalánkság. Talán mondanom sem kell, hogy a gyümölcs itt is ugyanaz, mint az előbb említetteknél.
Hozzávalók:
-4 db nagyméretű alma
-2 tojás
-1,5 dl víz vagy tej
-7-8 evőkanál liszt
-3 evőkanál porcukor
-2 kiskanál őrölt fahéj
-Olaj a sütéshez
A tojásokat üssük egy tálba, és keverjük habosra egy csipet sóval. A vizet és/vagy tejet öntsük hozzá, keverjük el ezt is. Végül kanalazzuk bele a lisztet, és az egészet dolgozzuk el csomómentes masszává.
A fahéjat keverjük össze a porcukorral. Az almáinkat hámozzuk meg, csumázzuk ki őket, és szeleteljük fel fél centi vastagon.
Egy mélyebb lábost töltsünk meg félig olajjal, majd forrósítsuk fel. Közben az almaszeleteket mártsuk bele a fahéjas porcukorba, majd villa segítségével forgassuk meg a masszában. Ha az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, mehetnek bele az almák. Pár perc alatt a szeletek mindkét oldalát aranysárgára sütjük, majd lecsepegtetjük.
Tálalásnál megszórjuk a maradék fahéjas porcukorral, és már fogyaszthatjuk is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok