Sertéscombból mi leggyakrabban pörköltet szoktunk főzni-édesapám legnagyobb örömére-, ám ezúttal más vizekre eveztünk. Van az úgy, hogy az ember valami egyszerűt, és gyorsat kíván. Na meg persze laktató, és finom is legyen, ez sem éppen egy elhanyagolható szempont. Addig-addig lavíroztunk a receptek óceánjában, amíg eljutottunk a tejfölös gombás sertéshúsig, amelyet az alábbiak szerint készítettem el.
Hozzávalók:
-1 kg sertéscomb
-30 dkg gomba
-1 nagy pohár tejföl
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 evőkanál liszt
-Köretnek rizs
A gombát és a combot mossuk meg, előbbit cikkekre, utóbbit pedig kockákra daraboljuk. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd olajon dinszteljük meg. Szórjuk bele a húst, és fehérítsük ki. Dobjuk rá a gombacikkeket, így pirítsuk tovább. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel. A husit pároljuk készre fedő alatt, a végén pedig tejfölös habarással sűrítsük be az ételünket. Ha szükségét érezzük, ízesítsünk utána!
A tejfölös gombás húst nálunk párolt rizs kísérte, amelyet az itt leírtak szerint készítettem el.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ti mondtátok